Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Andrei Popescu, președinte ACIA: ”Începem strângerea de semnături pentru desființarea taxei de liniște”

Andrei Popescu, președinte ACIA: ”Începem strângerea de semnături pentru desființarea taxei de liniște”(2797)

În ciuda sumelor mari care se colectează din taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în Constanţa, Mamaia şi Sat Vacanţă, orașul Constanța a ajuns să fie invadat de hoți, tâlhari și cerșetori.

Serviciul Public de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Constanţa a precizat că la nivelul anului 2014 a fost încasată suma de 6.611.826 de lei.

Reamintim că taxa trebuie să fie utlizată ”pentru paza unor bunuri publice, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi a faptelor ilicite, antisociale, manifestate prin cerşetorie, furturi, tâlhărie şi prostituţie, pentru combaterea comerţului stradal neorganizat, prevenirea depunerilor de moloz şi gunoi menajer şi pentru prevenirea lipirii de afişe pe faţadele clădirilor, stâlpi şi copaci".

”În ciuda acestor sume importante adunate an de an, intersecțiile sunt pline de cerșetori și vânzători ambulanți, care se pun pe ei înșiși în pericol, dar afectează și traficul. De asemenea, piețele sunt pline de cerșetori și vânzători ambulanți, iar firmele care sunt plătite din banii colectați din această taxă nu fac nimic pentru a stârpi fenomenul. Centura Constanței, și nu numai, este plină de prostituate, care se afișează nu numai noaptea, dar și în plină zi, sub ochii copiilor și ai altor constănțeni sau turiști care tranzitează respectivele zone. În municipiul Constanța și în Mamaia furturile și spargerile s-au înmulțit mai mult ca niciodată, lucru reclamat de proprietarii de afaceri și publicat în mass-media. În ciuda prevederilor contractuale pe care le au firmele plătite din acestă taxă, nu s-au acordat niciodată despăgubiri și nici nu a fost diminuată valoarea contractului. Practic, nimic din ce scrie în contractele încheiate cu firme private, din banii proveniți din această taxă, nu se respectă, deși agenții economici plătesc și zeci de mii de lei pe an în contul acesteia. Ținând cont de cele de mai sus, dar și de faptul că liniștea și siguranța publică sunt asigurate și de Poliția Română, Jandarmeria Română și Poliția Locală Constanța, cerem desființarea taxei pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice fizice în Constanța, Mamaia și Sat Vacanță”, a precizat Andrei Popescu, președintele ACIA, printr-un comunicat de presă.

ACIA a inițiat procedurile pentru a desființa taxa de liniște. Primul pas a fost făcut: la Primăria Constanța a fost depus un proiect de hotărâre de consiliu local prin care se cere acest lucru. Inițiativa are la bază art. 45, alineat 6 din Legea nr. 215 privind administrația publică locală, care spune că ”Proiectele de hotarări pot fi propuse de consilieri locali, de primar, viceprimar sau de cetățeni”. Potrivit legii, este nevoie ca acest demers să fie susținut de un minumum de 5% din populația cu drept de vot a Constanței. De aceea, președintele ACIA a precizat că va demara în cel mai scurt timp și o campanie de strângere de semnături pentru a susține această inițiativă cetățenească.

”Sper să ni se alăture toți constănțenii, pentru că nu numai oamenii de afaceri au de suferit de pe urma faptului că Primăria, Poliția Locală, IPJ Constanța și Jandarmeria nu sunt în stare să-și facă datoria. Proprietarii de afaceri nu ar trebui să plătească acest bir fără să primească nimic în schimb”, a conchis Andrei Popescu.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Comentarii

Marius
11-06-2015
Frate eu am punct de lucru in port si am taxa de liniște 10000 RON caz in care am societate de paza si plătesc aceeași taxa la licența de lucru in port prin urmare i am acționat in instanța pentru anulare

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii