Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Cum își bat joc autoritățile de șoferi

Cum își bat joc autoritățile de șoferi(2688)

În urmă cu câteva zile, semnalam în ziarul Timpul (puteți citi AICI) apariția unui indicator de circulație care punea în pericol siguranța șoferilor. Este vorba de un indicator care presemnalizează direcțiile indicate (acesta este numele lui în codul rutier) amplasat pe strada Baba Novac din Constanța. Dacă vrei să mergi în Mangalia și respecți semnul, vei face stânga, deși manevra este interzisă. Riști, pe lângă amendă și puncte de penalizare, un accident extrem de grav.

Situația nu este singulară în oraș. Tot pe strada Baba Novac, dar de data aceasta atunci când mergi dinspre Aurel Vlaicu spre Casa de Cultură, autoritățile au amplasat un alt indicator de presemnalizare. Și acesta este greșit! Dacă vrei să ajungi în Mamaia și îl respecți, vei face stânga în intersecție, pentru a intra pe strada Soveja, lucru INTERZIS. Din nou subliniem că gravitatea acestor indicatoare nu este că șoferii primesc amendă, ci că se pot produce accidente cu urmări extrem de grave.

Ziarul Timpul a tras un semnal de alarmă public, de acum câteva zile, factorilor responsabili, pe care îl repetă: înlocuiți semnele de circulație cu unele corecte, pentru a evita posibile tragedii!

În urma primului articol, un cititor ne-a contactat spunând că, în opinia sa, polițilștii își freacă palmele de bucurie datorită acestor indicatoarea. ”Vă mai aduceți aminte cum stăteau la pândă înainte, numai ca să te prindă cu ceva greșit, să-ți dea o amendă? Sunt sigur că așa vor face și acum”, a spus el. Ne exprimăm convingerea că motivul pentru amplasarea acestor indicatoare este o eroare regretabilă care va fi îndreptate, nicidecum o modalitate de a da câteva amenzi în plus.

OMD MAMAIA CONSTANTA

Comentarii

iulian
17-06-2013
Nu cred ca le-a pus cineva pe post de capcana... e absurd
agentul x
17-06-2013
Salut,
ca sofer esti obligat sa te uiti dupa semne. mai ales in intersectie verifici stalpul ala nenorocit pe care sta tantos semaforul. Si daca nu e samafor, cu sigurata sunt semne.
Ca asa am invatat...agentul de circulatie, semafoarele apoi semnele.
Mergi...vezi ca Mangalia e in stanga...ajungi in intersectie, VEZI ca nu poti sa faci stanga si deduci ca mergi tot inainte si la un moment dat o sa faci o stanga pentru Mangalia. Se numeste orientare...judecata...
Daca se uita ca Mangalia e in stanga si apoi nu-l mai intereseaza de alte semne...nu are ce sa caute la volan.
Si da... semnul de interzis stanga este mic...mai mic decat cel de informare pentru 4 locatii!!!
Incearca sa inghesui Magalia intr-un cerc de interzis stanga...
Alex Popescu
16-06-2013
Stimate Agent X,
Este un semn informativ, intr-adevar, si nu am negat asta. Imaginati-va insa un turist care vrea sa ajunga in Mangalia sau Mamaia. Primul instinct va fi sa faca stanga in circa 100-150 de metri. Codul Rutier spune ca aceste semne se amplaseaza la 100-150 de metri inainte de intersectii.
Semnul care interzice manevra la stanga NU este mare, dimpotriva. Cel informativ e de cateva ori mai mare decat cel de interzicere.
Un sofer nu se va gandi ca semnul de informare va fi interzis de un altul, in cativa metri. E ilogic.
Consider ca ar fi fost mult mai utila informarea corecta, asa cum se face in afara localitatilor. Adica, sa se arate ca Mangalia este in stanga, dar ca stanga se poate face numai la circa un kilometru distanta.
agentul x
15-06-2013
e un semn de INFORMARE!!
nu te obliga nimeni sa faci stanga pentru mamaia.
in legislatie mai exista semne pentru confirmarea directiei de mers spre o localitate sau zona....

mai jos de semnul incriminat exista mare semnul care interzice manevra stanga!
andrei
12-06-2013
nu ne schimbam nici o data ... suntem ca semnele in toate directiile ..

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Mărirea și prăbușirea lui Florin Cîțu
scris de Radu Vladimirescu
Îl mai țineți minte pe Florin Cîțu, cel care din postura de postac pe Facebook a bifat în doar trei ani de zile funcțiile de ministr(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii