Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
A început campania de strângere de semnături pentru desființarea taxei de liniște

A început campania de strângere de semnături pentru desființarea taxei de liniște(2539)

Constanța s-a umplut de cerșetori și de hoți. Cu toate acestea, Constanța este orașul în care primăria și consilierii au inventat și votat o așa-numită taxă pentru asigurarea liniștii și ordinii publice. Cum sunt cheltuiți acești bani dacă spargerile se dau pe bandă rulantă, dacă oamenii sunt tâlhăriți în plină stradă, dacă intersecțiile sunt pline de cerșetori?

Asta s-a întrebat și Asociația Constanța Ia Atitudine. Reprezentanții acestora spun că banii sunt pur și simplu irosiți. Nu s-au oprit însă aici, ci au decis să demareze o campanie de strângere de semnături pentru anularea acestei taxe.

Începând din această săptămână, în intersecția din zona fostului restaurant Bulevard, puteți vedea o măsuță și câteva liste de semnături. Acolo puteți merge pentru a semna pentru anularea taxei. Dacă se va strânge numărul de semnături, se va putea iniția o hotărâre de consiliu local în acest sens. Demersul este necesar pentru că NICIUNUL dintre ei 27 de consilieri ai municipiului Constanța nu a considerat necesar ca taxa de liniște să fie desființată.

Dacă se propune mâine o taxă pe aer și consilierii o votează, acceptăm? 

Demersul nu este deloc simplu, dimpotrivă. Pentru a iniția proiectul de hotărâre este nevoie de circa 13.000 de semnături. Inițiatorul acțiunii, Andrei George Popescu, este însă convins că va reuși. ”Au venit foarte mulți oameni nemulțumiți să semneze, din toate catoegorii: arhitecți, oameni de afaceri, pensionari, polițiști locali. Oamenii sunt nemulțumiți nu numai de această taxă, dar în general de PSD”, a spus acesta. ”Este o taxă abuzivă și aberantă. A fost votată de consilieri, dar nu a avut loc o consultare a populației. Dacă se propune mâine o taxă pe aer și consilierii o votează, acceptăm? Vrem să intrăm în normalitate. Dacă se aplica și în alte orașe, poate că nu spuneam nimic. În plus, din banii aceștia nu se face nimic. Intersecțiile sunt pline de cerșetori și comercianți ambulanți, se fură în plină stradă”, a mai spus Andrei George Popescu (foto).

Andrei George Popescu

Până în prezent au fost strânse peste o sută de semnături. Cei care doresc să semneze trebuie să completeze tabelul cu numele și prenumele, adresa, seria și numărul cărții de identitate, semnătura.

Campania va continua până în luna septembrie.

  

Comentarii

Paul PARVU
02-07-2015
MAZARE - TUTANKAMON - KUNTA KINTE - Etc. este, in mod FORMAL-OFICIAL, un personaj de domeniul TRECUTULUI, in Primaria CONSTANTA, darrrrr... GUNOIUL strans in fata usii (acestei urbe), in cei 15 (cincisprezece !!!) ani de DICTATURA (DEMENTA !...), a BUFONULUI-ESCROC, ... se perpetueaza, INCA !...

Printre aceste MIZERII, ramase in urma lui "La Copane", cele mai usor de MATURAT (asadar:... PRIORITATI !!!) sunt:.. "ECHIPA Mazare", din Primarie (in frunte cu TIGANUL-de-Pantelimon, NULITATEA si TUCALARUL-SPAGANGIU de asa-zis "viceprimar", Gabi STAN !!!!!!!!!) si, BINEINTELES, ABERANTELE... TAXE LOCALE "SPECIALE" (excedentare... LEGII, de altfel !!!!!!!), printre care si celebra siiii ... ORIGINAL-MAZAREASCA asa-numita... "taxa de LINISTE" (SIC !), prin care si-au bagat, Mazare&Gashska, bani cu nemiluita, in buzunare, PRIMARIA CONTRACTAND SERVICIILE DE "PAZA-si-PROTECTIE", STRADALA, fie cu FIRMELE... CLANULUI Radu Mazare - Nicusor Constantinescu, fie cu alte societati comerciale de profil, care erau "de casa" si cotizau ("la greu"!...) la "CURTEA Domneasca" a Constantei (pe care Stefan-cel-PASTAIE-BLEAGA o schimba, DES, in ultimul timp, cuuuuuuu ... "BECIUL Domnesc", din Bucuresti !!!)...
Cretu Cristina
02-07-2015
Sa se desfiinteze si mizeria aia de taxa de program,va rog.Strangeti semnaturi pentru ambele taxe aberante,unice in lume! O rusine pt Constanta!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Justiția a murit când a amuțit legea și a domnit tagma
scris de Pompiliu Comşa
Puteau fi profesioniști. Au ales să nu fie. Puteau să fie normali. Au ales să fie speciali. Puteau să țină cu țara asta. Au ales b(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii