Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Conturile lui Radu Mazăre apar ca ciupercile după ploaie

Conturile lui Radu Mazăre apar ca ciupercile după ploaie(2547)

Radu Mazăre nu a spus niciodată că este un om sărac, dimpotrivă. Se pare însă că fostul primar a uitat un lucru esențial și legal: să-și declare cu exactitate averea, în declarații. Așa se face că, de ceva vreme, conturile acestuia apar ca ciupercile după ploaie.

Cel mai recent exemplu este chiar de astăzi. În această după-amiază, Agenția Națională de Integritate a solicitat Comisiei de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanța extinderea acțiunii de control cu privire la diferența nejustificată între averea dobândită și veniturile realizate de către Radu Mazăre, având în vedere suma identificată de inspectorii de integritate, în cuantum de 779.057 euro.

Suma aceasta, spun inspectorii ANI, reprezintă mai multe depozite într-un cont deschis de către acesta la o unitate bancară de pe teritoriul Statului Israel, sucursala Netanya.

”Depozitele bancare în cuantum de 779.057 Euro nu au fost menționate în declarațiile de avere completate de către Radu Ștefan Mazăre în perioada 2008 - 2012. Această sumă cu caracter nejustificat a fost identificată în același dosar în care Agenția Națională de Integritate a solicitat, la data de 23 iunie 2015, Comisiei de cercetare a averilor de pe lângă C.A. Constanța, începerea acțiunii de control cu privire la o diferență nejustificată, în cuantum de 137.570 Euro și 143.818 Lei, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatelor de primar (iunie 2008 - mai 2015) de către Radu Ștefan Mazăre”, au precizat reprezentanții ANI.

Inspectorii de integritate spun că, în urma datelor și a informațiilor transmise de instituțiile competente până în prezent, diferențele cu caracter nejustificat raportate la averea dobândită și veniturile realizate de către Radu Mazăe totalizează 916.627 euro și 143.818 lei.

Interesant este faptul că aceste conturi ascunse de Radu Mazăre au fost deschise în Israel. Fostul primar nu a ascuns niciodată faptul că este bun prieten cu oameni de afaceri evrei, chiar dacă, la un moment dat, a fost surprins defilând cu simboluri naziste pe o scenă de modă. Prietenia aceasta s-a transpus și într-un adevărat desant al investitorilor din Israel în Constanța. Cel mai celebru caz este cel al lui Elan Schwartzenberg , prieten cu Radu Mazăre, care este acum anchetat la rândul său de DNA. Schwartzenberg, prin Neocity Group, a reușit să construiască unul dintre cele mai controversate mall-uri din municipiul Constanța, City Park Mall, pe un teren aflat în parcul Tăbăcărie, pentru ca peste câțiva ani să vândă afacerea sud-africanilor de la NEPI.

O altă firmă care a obținut contracte importante de la Primăria Constanța este Saphir, cea care se ocupă de asfaltarea municipiul și a stațiunii Mamaia de circa 10 ani. Israelienii au fost dați de mai multe ori ca model de Radu Mazăre, care spune că asfaltul din Mamaia rezistă impecabil de ani buni. Cei de la Saphir au lucrat și la locuințele pentru tineri de pe strada Baba Novac, dar și la campusul Henri Coandă. Directorul firmei Shapir Structures SRL, israelianul Avram Morgenstern, este acuzat de către DNA că s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către stat, producând un prejudiciu în sumă totală de 45.694.558,5 lei (peste 10 milioane de euro) compus din: 27.723.810,65 lei taxa pe valoarea adăugată şi 17.970.747,85 lei impozit pe profit. Morgenstern, pe de o parte, nu a înregistrat în mod corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu Regia Autonomă "Exploatarea Domeniului Public şi Privat" (RAEDPP) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa în sumă totală de peste 150 de milioane lei şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, emise de Shapir Structures SRL, iar, pe de altă parte, a înregistrat cheltuieli fictive în sumă totală de peste 65 milioane lei, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants ltd Cipru şi Comrad Leasing ltd Cipru, controlate tot de el, potrivit DNA.

OMD MAMAIA CONSTANTA

Comentarii

Catalin
12-09-2015
No comment.Problema este ca nimeni nu le mai poate face nimic.Oamenii cinstiti si normali muncesc sa le sustina afacerile lor murdare,platind taxe,impozite,si altele....

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii