
Povestea sempaiului George Dincă şi a Clubului Sportiv Hitode Dojo(5384)
1) Cum ai început să practici artele marţiale ?
Am început să practic artele marţiale în 1992 , la Eforie Sud alături de sensei Naziv Givan şi sensei Cutova Nicuşor . Am început cu stilul de Karate Shotokan. În 1997 am trecut la Stilul de Karate Kyokushin.
2) Cum ai descrie Kyokushinul pentru publicul larg?
Kyokushin înseamnă în traducere liberă ,, Întâlnirea cu adevărul suprem”, de aceea îl recomand publicului larg pentru că îţi arată calea exactă aşa cum este viaţa, cu urcuşuri şi coborâşuri, fiind un stil real învăţăndu-te să mergi mai departe, să înveţi să te autodepăşeşti.
3) Când a luat naştere Clubul Sportiv Hitode Dojo şi ce rol ai avut tu în această asociaţie de la fondare până acum?
Clubul Sportiv Hitode Dojo (Steaua de mare) a luat naştere în 2012, iar încă de la fondare am activat în cadrul clubului ca antrenor pe bază de voluntariat.
4) Ce performanţe ai avut ca sportiv?
Pe parcursul carierei mele de sportiv am avut mai multe rezultate la nivel naţional atât la kata cât şi la kumite( atât în stilul shotokan cât şi în Kyokushin), dar cel mai mare rezultat a fost de vicecampion European de kickbox în Polonia 2001/categoria 73 kg. Ultimul rezultat fiind în 2009 locul II la Naţionalele de Kata seniori , Mangalia .
5) Ce rezultate deosebite au obţinut elevii tăi?
Mă pot mândri cu foarte multe rezultate la campionatele naţionale de copii, cadeţi, juniori şi seniori, dar cel mai important este cel din 2015 când unul dintre sportivi ( Radă Octavian ) a obţinut locul al-III-lea la Kata şi locul al-V-lea la kumite la Campionatul European de Cadeţi Polonia, Tarnowskie Gory – Bytom(27-28.11.2015).
6) Ce informaţii şi deprinderi pedagogice simţi că ai căpătat de-a lungul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport?
În timpul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport am învăţat metodica de predare cât şi importanţa cercetării în cadrul antrenamentelor (atât individuale cât şi colective).
7) Cum îi încurajezi pe cititori să încerce artele marţiale?
Eu recomand cititorilor să încerce orice artă marţială deoarece te ajută atât fizic cât şi psihic. Cel mai important este că poţi deveni practicant la orice vârstă începând de la 5-6 ani. Încurajez practicarea artelor marţiale în special copiilor pentru următoarele beneficii: disciplină, dezvoltare armonioasă, autoapărare, rezistenţă la efort, socializare, încredere în forţele proprii, respect, performanţă.