Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Problema maxi-taxi-urilor revine. La un pas de tragedie!

Problema maxi-taxi-urilor revine. La un pas de tragedie!(2456)

Serviciul de maxi-taxi este o problemă în municipiul Constanța. Călătorii au reclamat în dese rânduri că mașinile sunt supraaglomerate, că se conduce cu viteză prea mare, că mașinile nu sunt în stare foarte bună de funcționare. De aici până la accidente sau tragedii nu mai este decât un pas. Ne amintim că, în urmă cu câtevă săptămâni, un microbuz a rămas pur și simplu fără frâne! Nici până acum nu avem un raport oficial din care să ne dăm seama cine este de vină: șoferul, firma, RAR-ul, Poliția, stația ITP sau toți câte puțin?

Un alt accident care era să se soldeze cu o tragedie a avut loc pe 8 ianuarie noaptea. Aproape de ora 23.00, D.M. (bărbat, de 44 ani) a condus un autoturism, pe str. Ştefan Mihăileanu din mun. Constanţa, dinspre str. Nicolae Iorga către str. Ţepeş Vodă. ”Ajungând la intersecţia cu str. Călugăreni, din cauza nerespectării semnificaţiei indicatorului rutier Oprire, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un microbuz de transport public persoane ce se afla în afara orelor de program, condus de C.V.L. (bărbat, de 28 ani), pe str. Călugăreni, dinspre Mihai Viteazu către str. I.G.Duca. În urma coliziunii microbuzul s-a răsturnat pe partea carosabilă”, spune poliția rutieră. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a șoferului microbuzului.

Veți spune că șoferul microbuzului nu avea nicio vină. Aveți dreptate. Atragem însă atenția că astfel de accidente se produc, fie din vina lor, fie din vina altor șoferi. Întrebarea care se pune este ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost vorba de un microbuz la oră de vârf, cu mai multe persoane la bord decât este permis? Cu siguranță am fi avut toate ingredientele unei tragedii.

Pentru a elimina astfel de probleme, autoritățile trebuie să verifice serviciul de maxi-taxi și să se asigure că toți călătorii sunt în siguranță în cazul unui accident. De asemenea, în urma accidentului în care un microbuz a rămas fără frână, este aproape obligatoriu ca toate autovehiculele să fie inspectate tehnic. Dacă primăria Constanța și Poliția Rutieră nu au cerut acest lucru, o cerem noi, în numele miilor de constănțeni care își pun siguranța și viața zilnic în mâinile acestei companii.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii