Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
ACIA cere Primăriei Constanța să respecte legea: ”Faceți public proiectul de buget pentru 2016!”

ACIA cere Primăriei Constanța să respecte legea: ”Faceți public proiectul de buget pentru 2016!”(1845)

Asociația Constanța Ia Atitudine îi cere primarului Decebal Făgădău să respecte legea și să facă public proiectul de buget pentru 2016.
Într-o cerere adresată oficial, astăzi, primarului, Andrei Popescu, președintele ACIA, atrage atenția asupra faptului că, potrivit dispozițiilor art. 7 alin. 2 Legea 52/2003, ”anunţul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ va fi adus la cunoştinţa publicului, în condiţiile alin. (1), cu cel puţin 30 de zile lucrătoare înainte de supunerea spre avizare de către autorităţile publice. Anunţul va cuprinde: data afişării, o notă de fundamentare, o expunere de motive, un referat de aprobare privind necesitatea adoptării actului normativ propus, un studiu de impact şi/sau de fezabilitate, după caz, textul complet al proiectului actului respectiv, precum şi termenullimită, locul şi modalitatea în care cei interesaţi pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ.”

De asemenea, ACIA solicită public organizarea unei dezbateri publice cu privire la proiectul de act normativ, respectiv hotărârea Consiliului Local ce se va adopta ca urmare a supunerii la vot în cadrul ședinței din 29.01.2016 ora 11, în conformitate cu disp. art. 7 alin. 9 Legea 52/2003: “Autoritatea publică în cauză este obligată să decidă organizarea unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, dacă acest lucru a fost cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate publică.”
Andrei Popescu solicită primarului să aibă în vedere și soluția de primă instanță (respectiv Sentința Civilă nr. 1758/21.12.2015 pronunțată de Tribunalul Constanța – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal în dosarul nr. 6149/118/2015), prin care instanța a anulat taxa de liniște (taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță). În cazul rămânerii definitive a acestei sentințe civile și Cap. V din Anexa 5 a HCL 312/18.12.2015 urmează a fi anulat având în vedere că el cuprinde aceleași prevederi de esență, singurele modificări fiind operate asupra cuantumului taxei, asupra excepției perceperii ei de la operatorii economici din incinta Portului Constanța și faptul că nu se mai dispune scutirea de la plata ei pentru veteranii de război, văduvele de război și văduvele veteranilor de război care nu s-au recăsătorit.
”Raportat la toate acest aspecte, e important să fie supuse dezbaterii publice proiectele mai sus menționate având în vedere că sentința civilă favorabilă contribuabililor din Constanța, Mamaia și Sat Vacanță are înrăurire directă asupra acestor proiecte și, astfel, suscită interes în ceea ce privește modul prin care se iau în considerare dispozițiile legale referitoare la justa așezare a sarcinilor fiscale și, cu precădere, modul în care sumele colectate sunt cheltuite de către autoritatea publică”, au precizat avocații din cadrul USCOV | Attorneys at law consultați de ACIA.
”Cer primarului Decebal Făgădău să respecte legea și să supună dezbaterii publice bugetul municipiul Constanța. Trebuie să îi aduc aminte că nici orașul, nici banii locuitorilor nu sunt ai lui. El este, vremelnic, în poziția de a-i gestiona. Nu numai legea, dar și bunul simț ar trebui să îl oblige să prezinte bugetul și celor care contribuie la el, pentru ca noi toți, constănțenii, să avem posibilitatea să ne spunem punctul de vedere. Din păcate, observ că vechile metehne ale lui Radu Mazăre au fost preluate de către subalternul său, Decebal Făgădău”, a subliniat Andrei Popescu, președinte ACIA.

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii