Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Europarlamentarul Siegfried Mureșan cere demisia președintelui ANT, constănțeanca Anca Nedea

Europarlamentarul Siegfried Mureșan cere demisia președintelui ANT, constănțeanca Anca Nedea(1949)

Președintele Autorității Naționale pentru Turism, Anca Nedea, a fost atacată dur de europarlamentarul Siegfried Muresan. Acesta a prezentat niște fotografii realizate la cel mai mare târg internațional de vacanțe și călătorii din Elveția
”Incredibil! Să fie acesta standul turistic al României la Fespo Zürich 2016, cel mai mare târg internațional de vacanțe și călătorii din Elveția??? O masă cu 10 pliante la propriu, un afiș și două manechine hidoase din plastic îmbrăcate în niște imitații de costume populare, care nu au nimic, dar nimic în comun cu portul tradițional românesc???... Am găsit aseară pe internet fotografiile de mai jos făcute la Fespo Zürich 2016 în standul amenajat de Autoritatea Națională pentru Turism (ANT), adică de statul român. De pe pagina de internet a ANT, aflată în subordinea Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (potrivit datelor de pe propriul site, actualizate pentru ultima oară la 11 martie 2015) aflăm că România participă la târgul internațional Fespo Zürich 2016, în perioada 28 - 31 ianuarie, cu un stand de 20 mp. Tot în comunicatul ANT ni se mai spune că „elveţienii sunt turiști cu potențial de consum crescut, caută numai calitate și sunt dispuși să plătească mult pentru a-și satisface confortul propriu”, spune el.
Europarlamentarul mai afirmă că, așa cum era de așteptat, căutând pe Google, nu găsești nici măcar o știre despre standul României de la Fespo Zurich 2016 nici în presa de limbă engleză și nici în cea de limbă germană, ci doar o singură știre în limba română publicată de agenția noastră națională de presă, Agerpres. Atât.
”Decât așa o participare, mai bine România ar fi lipsit de la această expoziție! Autoritatea Națională pentru Turism strică pur și simplu promovarea care s-a făcut până acum țării noastre din fondurile europene, dar și din proprii bani de investiții ai operatorilor privați din turism. Dacă nu avem bani să ne prezentăm așa cum trebuie la cele mai importante târguri internaționale pentru unul dintre domeniile cu cel mai mare potențial de dezoltare, turismul românesc, mai bine participăm la un sigur astfel de eveniment, dar o facem decent, sau mai bine nu mergem niciunde. Cer Guvernului să dispună imediat o anchetă la ANT, care să identifice responsabilii pentru o astfel de prezentare a țării noastre la un târg internațional de turism și ca aceștia să fie imediat trași la răspundere. Până atunci, chiar astăzi se impune demisia conducerii Autorității Naționale pentru Turism, care este plătită din bani publici ca să promoveze țara noastră ca destinație turistică, dar ne-a făcut de rușine în ochii elvețienilor și ai întregii lumii. Așa ceva nu poate fi trecut cu vederea!”, a încheiat parlamentarul.

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii