Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
CAMARILA DE LA „OVIDIUS” CIORDEŞTE DIN BANII UNIVERSITĂŢII ŞI AI UE

CAMARILA DE LA „OVIDIUS” CIORDEŞTE DIN BANII UNIVERSITĂŢII ŞI AI UE(9506)

La Universitatea „Ovidius”, sintagma pe care o tot auzim, despre profesorii, inclusiv universitarii, care îşi duc traiul greu, pentru că slariile sunt mici, necorespunzătoare în nici un caz cu valoarea şi volumul muncii pe care o fac, nu este tocmai valabilă. Sau, dacă vreţi, este valabilă numai pentru fraieri, adică pentru majoritatea cadrelor didactice de la UOC, care îşi fac datoria cinstit şi care nu fac parte din camarila care a pus mâna pe instituţia de învăţământ superior şi care o stoarce de bani ca pe o lămâie. Pe principiul: „nu ai cum să umbli cu mierea, fără să te lingi şi tu pe degete”, nu există mişcare de lovele în universitate fără ca gaşca lui Rugină să nu se înfrunpte din ea.

După cum veţi vedea, linsul acesta pe degete după umblatul cu mierea UOC, lasă urme. Urme nu în nivelul glicemiei pofticioşilor, ci direct în declaraţiile de avere.

PROIECTUL ŞTIINŢIFIC „SIFONAREA BANILOR ÎN FOLOSUL NOSTRU”

Ca la orice instituţie de învăţământ superior care îşi respectă blazonul, şi la UOC cercetarea este la mare preţ. „La mare preţ”, nu numai la figurat, ci şi la propriu. Cei care sunt implicaţi în această activitate, pot pleca acasă într-o lună de stors creierii în cadrul activităţii de cercetare chiar şi cu câteva mii de euro bune în buzunar, pe lângă leafă. Nici „Ovidius” nu face excepţie. Universitatea se află la malul mării. Deci, ce altceva s-ar putea cerceta mai bine decât… malul mării.

14 februarie 2015, adică în urmă cu un an. Este ziua fericită în care li se dă savanţilor de la „Ovidius” posibilitatea de a-şi etala valoare internaţională. În acea zi memorabilă, se semnează proiectul de cercetare intitulat: „Amenajarea spațiului maritim în zone transfrontaliere din Marea Neagră – România, Bulgaria” . Minunăţie de intenţie. Minunăţie de proiect. Să studiezi valurile din Marea Neagră şi să le asculţi cântecul care sună deopotrivă în româneşte şi în bulgăreşte. Asta da, ştiinţă.

Lăsând gluma de-o parte, scopul proiectului este unul foarte serios. Acela de a elabora un plan de amenajare a spațiului maritim pentru zona transfrontalieră în concordanță cu directivele Uniunii Europene în domeniu, dar şi de a crea mecanisme instituționale de cooperare în domeniul amenajării spațiului maritim, de a armoniza viziunile și obiectivele strategice ale României şi Bulgariei.

Nouă instituții din România și Bulgaria, care de care mai prestigioase, participă la acest proiect: Ministerul Dezvoltării Regionale – Bulgaria, Departamentul Ape, Păduri și Pescuit – România, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” – România, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Mediului, subunitatea Delta Dunării – România, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă, URBAN-INCERC – România, Institutul de Oceanologie din cadrul Academiei de Științe – Bulgaria, Agenția Executivă „Administrația Maritimă” - Bulgaria, Compania Națională „Administrația Porturilor” - Bulgaria. În acestă listă, la poziţia a şasea, remarcăm prezenţa Universităţii „Ovidius” Constanţa.
Proiectul este coordonat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – România, lider de parteneriat. 

Şi acum vine partea cea mai serioasă. Partea cu banii.

Valoarea totală a proiectului de cerecetare este de 2.049.015.74 euro. Această sumă se constituie în felul următor: se împarte în bugete mai mici pentru fiecare partener din cei nouă. Apoi, la acest fiecare mini-buget, UE vine cu 80 la sută din sumă, iar partenerul respectiv cu restul de 20 la sută. În cazul parteneriatului cu UOC, instituţia de la poziţia numărul şase, bugetul total estimat pentru bucata de cercetare care îi revine în cadrul proiectului este de 313.617 euro, din care 80 la sută, adică 250.894 euro, contribuţia UE, iar restul de 62.723 euro, contribuţia universităţii constănţene.

De aici începe o încâlceală de interese şi de relaţii care de care mai dubioase.

Câştigarea proiectului de către „Ovidius” a fost cu câtec.

În ministerul pe care în vremea guvernării Ponta îl conducea Liviu Dragnea, director general al Directiei Generale Dezvoltare Regională şi Infrastructură, care are în subordine Unitatea de Coordonare a Proiectelor, se afla glorios doamna Diana Doina Tenea. Repartizarea palmată a proiectului către „Ovidius”, însemna că gaşca de aici, în frunte cu Rugină şi compania, puneau mâna pe banii europeni, cei aproape 260.000 de euro adică. 

Astfel încât, firesc am spune, doar pe ei îi regăsim pe lista cadrelor didactice implicate în prioiectul de cercetare:

1. Prof.univ.dr. Sorin Rugină, rector UOC.
2. Prof.univ.dr. Popa Constantin, prorector UOC – Manager proiect
3. Prof.univ.dr. Mihai Gîrţu, prorector UOC
4. Prof.univ.dr. Diane Paula Vancea, prorector UOC
5. Lect.univ.dr. Alexandru Bobe, decan al Facultaţii de Matematică si Informatică UOC şi consilierul personal al rectorului.
6. S.l.dr.ing Dragoş Florin Vintilă, decan al Facultatii de Constructii
7. Irina Dumitru, director cercetare UOC – o somitate total necunoscută până la venirea lui Rugină ca rector
8. Silvia Andrei, a jurista UOC .

Pentru că sunt o echipă, toţi fac parte şi din Consiliul de Administraţie al Universităţii „Ovidius”.

Aceasta este formaţia care, din partea UOC, reprezintă România la proiectul de numărat valuri în Marea Neagră.
Se naşte însă, firesc, o întrebare: De ce a repartizat doamna Ţenea proiectul tocmai la „Ovidius”? Ce câştig a avut dânsa din această mişcare? Cheia răspunsului se numeşte Dragoş Florin Vintilă, pe care îl găsim la poziţia 6 în echipa de cercetare. Domnul Vintilă este şi decanul Facultatii de Construcţii din cadrul UOC, facultate în cadrul căreia activează în calitate de cadru didactic şi Diana Doina Ţenea. Cum ar veni, din punct de vedere didactic, Ţenea este subordonata lui Vintilă şi ia şi ea o leafă de profesor. Dar asta nun e tot. Ambii predau şi în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară. Şi să vedeţi cum se leagă. Rector la Agronomia bucureşteană este Sorin Câmpeanu, ministru în Cabinetul Ponta, adică atunci când Ţenea era director în ministerul lui Dragnea. Între noi, cadrele didactice universitare, cum ar veni. (Excepţie face Dragnea, desigur, pentru care „Universitate” este doar o staţie de metrou şi atât).

Încrengătura este limpede. Dar unde este câştigul material al doamnei Ţenea, pentru că oricât de băiat frumos ar fi Vintilă, nu căpăta proiect de sute de mii de euro doar pe farmec personal. Să cercetăn declaraţiile de avere ale doamnei Ţenea şi a play boy-ului Vintilă. Şi vedem aici că madam Ţenea a câştigat dividende în anul 2015 în valoare de 95.776 lei, adică aproape un miliard de lei vechi, din partea SC „ECO TERRA PROIECT”. Ghici cine este administratorul acestei societăţi comerciale? Nu vă mai chinuiţi. Este… Dragos Florin Vintilă. Dar declaraţiile de avere ale celor doi mai ascund surprize. Cei doi au cumpărat în 2013 un imobil, care acum se află în proprietate comună. Dar cei doi mai scot, tot împreună, bani buni dintr-un apartament pe care l-au dat la închiriat în Constanţa.
Nu-i aşa că nu-i doar pe ochi frumoşi direcţionat proiectul către UOC?

a. Dubla ciordeală: banii de la UE şi banii de la UOC

Dar asta nu e tot. Banii de la UE pe proiect, adică 250.894, nu aveau nici un fel de valoare, adică nu putea să se înfrupte din ei gaşca lui Rugină, Gîrţu şi Vintilă, dacă nu punea şi universitatea partea ei, de 20 la sută, adică de 62.723 de euro, astfel ca proiectul să poată fi început. Un nimic, în comparaţie cu măreţia cercetării în care erau implicaţi savanţii de la „Ovidius”. Aşa că fără să stea pe gânduri, rectorul Rugină aprobă cu de la sine putere contribuţia de 62.000 de euro a UOC din bugetul instituţiei. Spunem „cu de la sine putere”, pentru că nu există nicio hotărâre a Consiliului de Administraţie şi nici a Senatului în legătură cu participarea instituţiei la proiectul de cercetare.

Şi cu asta mierea, adică suma de 313.617 euro, era constituită. Echipa de prădători era şi ea gata. Mai trebuia doar să se lingă pe degete.

b. Un lins pe degete în valoare de 238.800 de euro

În cazul nostru, linsul pe degetele unse cu miere se numeşte salariu. Salariul pe care l-au luat cei implicaţi în proiect, dincolo de drepturile băneşti lunare cuvenite ca profesori. Şi au făcut-o. Nu numai că s-au lins pe deşte, dar au muşcat cu patimă, de erau să rămână fără falange. Din cei 313.617 euro, 238.800 euro au fost cheltuiţi pe salariile celor opt membri din staff-ul proiectului. Pentru cercetare au fost alocate firimiturile care au rămas după împărţirea prăzii, adică 74.817 euro. Dacă vom face un mic calcul, vom vedea că fiecare dintre cei implicaţi în proiect a fost plătit cu suma de 360/euro pentru fiecare zi în care şi-a stors creierii pe altarul cercetării. Va să zică, dacă munceşti o lună la proiect, încasezi aproape 11.000 de euro. Dacă eşti implicat mai adânc şi munceşti un an, adică aproximativ 260 de zile lucrătoare, ridici 93.600 de euro. Asta în condiţiile în care în directivele Uniunii Europene se subliniază clar faptul că salariile din cadrul proiectelor nu trebuie să depăşească nivelul mediu al salariilor din instituţia parteneră în cauză. Iar la UOC, nu sunt deloc salarii lunare de 11.000 de euro. 

Există şi o veste bună. Nu pentru toată lumea, fireşte, ci iarăşi doar pentru Rugină, Vintilă, Gârţu şi ai lor. Proiectul durează doi ani de zile. Primul an s-a dus cu rezultate minunate din punct de vedere financiar, că nişte concluzii ale cercetării, măcar preliminare, de ochii lumii, nu a văzut nimeni. Deci, mai este liber la cioardă încă un an. Asta însemană că gaşca lui Rugină mai are de încasat încă 93.600 de euro. De fiecare.

EURO – CEA MAI VOLATILĂ SUBSTANŢĂ DE LA „ROMPETROL”.

Pentru ca membrii camarilei lui Rugină să nu se simtă singuri plutind ca nişte naufragiaţi pe valurile pe care le cercetează contra, aşa cum am văzut, sume considerabile, sare dintre calculatoarele de la „Ovidius” să le ţină companie şi domnul prof. univ. dr. Boskoff Wladimir George, fost decan al Facultăţii de Matematică şi Informatică în perioada 2004 – 2012, şi se înscrie şi el în gaşca palmatorilor de bani. Deşi specialist în matematici şi informatici, domnul profesor a făcut-o de oaie în domeniul chimiei. Se ştie că în chimie, sunt unele substanţe extrem de volatile. Nici nu apuci să le miroşi şi… gata. S-au volatilizat. Dispar de nu le mai dai de urmă. Aşa s-a întâmplat cu domnul profesor Boskoff în ziua de 29 octombrie 2009, cu ocazia Galei Premiilor în Educaţie. Facultatea pe care o conducea a fost distinsă cu un premiu în valoare de 10.000 de euro de către fosta Fundaţie „Dinu Patriciu”, bani produşi, unde altundeva decât la „Petromidia”. Bani însă extrem de volatili, ca multe dintre substanţele fabricate acolo. Nici nu a apucat domnul profesor Boskoff să ridice cecul deasupra capului, ca pe Cupa Campionilor Europeni, că banii s-au volatilizat imediat. Nu a apucat nimeni să-i miroasă măcar. Şi nici până în ziua de azi, nu au mai apărut. Nici fizic, nici în scriptele facultăţii, deşi îi caută şi DNA-ul.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA

Comentarii

Domnului Romulus Micu
28-02-2016
Conform unui raport ARACIS din mai 2012 se precizează că la Facultatea de Litere, condusă de decanul Adina Ciugureanu (actualmente director de Școală Doctorală) „s-a făcut transfer ilegal al studenților în timpul anului universitar, iar conferirea certificatelor și a diplomelor prezintă neclarități”.
Domului Romulus Micu
28-02-2016
Votati Ciugureanu, campioana celor 362 de transferuri ilegale de la Litere
Domnului Romulus Micu
28-02-2016
Votati LISTELE (care au inceput sa circule) domnule Romulus Micu, votati camarila condusa de papusarii sefi:
- infractorul prof. univ.dr. Taralunga Ghorghe (http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/deschidere-editie/fostul-decan-taralunga-turnat-la-dna-de-o-fosta-studenta-detalii-stiute-doar-de-magistrati-document-530906.html)
- prof. univ. dr. Boskoff Wladimir George:
a. fost decan al Facultăţii de Matematică şi Informatică în perioada 2004 – 2012
b. autor al unui omor pe trecerea de pietoni „ajutat” de „sistem” sa scape fara dosar penal (poate ne povesteste cum a fost!)
c. membru în gaşca palmatorilor de bani - „premiu” în valoare de 10.000 de euro de la fosta Fundaţie „Dinu Patriciu”; - banii obtinuti din taxa de membru a Societatii de Stiinte Matematice din Romania, filiala Constanta , bani pentru care n-a eliberat chitanta niciodata, etc.
d. „superman” al transferurilor declarate „o problema” de catre Corpul de Control al Ministrului Educatiei Nationale (Raport Nr.152/19.06.2014) - exemplu: studentul Stanica Adrian, la sfarsitul anului II (55 credite echivalate din 69), de la Facultatea de Constructii, programul de studii Inginerie Civila la Facultatea de Matematica si Informatica, programul de studii Informatica (studentii de la Facultatea de Constructii se pot transfera la Informatica, precedentul exista) si cate-or mai fi „ascunse” prin hartii.
e. principal autor al manualului „arta turnatoriei” cu o serie de capitole importante: turnatoria colegilor profesori de catre studenti, turnatoria intre cadrele didactice, turnatoria intre studenti, turnatoria la sefi, formarea turmatorilor, cursuri de specializare in arta turnatoriei spre binele facultatilor si universitatii etc;
f. bun cunoscator al „traficului de influenta” pentru a „servi’ persoane si personalitati, bineinteles in avantajul sau!
- „preamaritul” lect.univ.dr. Bobe Alexandru, decan al Facultaţii de Matematică si Informatică, consilierul personal al rectorului Rugina Sorin, director de departament, manager de proiecte, orchestratorul sef al listelor si aranjamentelor, marele initiat in arta turnatoriei de catre mentorul sau Boskoff Wladimir George etc.
- neinfricatul Gartu Mihai, autor si coautor al manualelor „Inca o admitere” http://www.dezvaluiri.ro/exclusiv/511181-exclusiv-la-universitatea-ovidius-s-a-organizat-ilegal-a-treia-admitere si „Slugarnicia face/si da bine!” sau „Cum sa-i sacrificam pe altii ca sa-mi fie mie bine!” .

Votati asa cum va dicteaza propria constiinta, votati listele, votati cadrele didactice implicate SI în noul proiect de cercetare (http://timpul.info/articol/13724/camarila-de-la-ovidius-ciordeste-din-banii-universitatii-si-ai-ue.html#comments) bine aranjat de ei, PENTRU EI:
- Prof.univ.dr. Rugina Sorin, rector UOC
- Prof.univ.dr. Popa Constantin, prorector UOC – Manager proiect
- Prof.univ.dr. Girtu Mihai, prorector UOC
- Prof.univ.dr. Vancea Diane Paula, prorector UOC
- Lect.univ.dr. Bobe Alexandru, decan al Facultatii de Matematica si Informatica, UOC si consilierul personal al rectorului

Votati noul rector in persoana prof.univ.dr. Rugina Sorin: o sa fie tot asa si chiar mai ceva de-atat, pentru ca acum va fi mai bine organizata mafia si papusarii sefi, care au suferit o pierdere in persoana lui Taralunga Ghorghe, vor stii cum sa faca SI de-acum incolo sa fie MAI BINE PENTRU EI !
prof.
27-02-2016
Colegi!
Nu va lasati manipulati de cei care fac liste pentru alegerile la senat! Circula variante pe toate culoarele universitatii.
Totul este o rusine si o manipulare gretoasa si nedemna de viata universitara. Votati liber, dupa propria dvs constiinta si dupa ceea ce stiti si ati vazut personal in experienta didactica de zi cu zi.
Mafia sufocanta nu vrea sa piarda locurile si deciziile din mana. Votul dvs inseamna viiitor onest si demn sau mizeria cumplita a impostorilor.
Alegeti!
Tepes
27-02-2016
Actuala conducere este organizata foarte bine: un exemplu sugestiv este cel al lect.univ.dr. Alexandru Bobe, decan al Facultaţii de Matematică si Informatică UOC şi consilierul personal al rectorului, dar in acelasi timp si director de departament si in acelasi timp si manager de proiecte din care incaseaza ilegal bani. Este oare legal? Toti cei din conducerea actuala si acolitii lor ar trebui sa se alature lui Gheorghe Taralunga (http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/deschidere-editie/fostul-decan-taralunga-turnat-la-dna-de-o-fosta-studenta-detalii-stiute-doar-de-magistrati-document-530906.html).

Aceasta conducere mafiota stapaneste totul. Nu iarta nimic. Pe 29 februarie sunt alegeri pentru Senatul Universitatii Ovidius: toata lumea ar trebui sa voteze in cunostinta de cauza. Toti alegatorii ar trebui sa fie pe deplin informati. La alegerile studentilor lucrurile au fost aranjate de actuala conducere. Trebuie luptat pana la capat. Toate mediile de informare ar trebui sa reia acest articol. Folositi facebeook-ul, folositi informarea directa, de la om la om, de la suflet la suflet. Lasati la o parte interesele personale marunte. Daca se va continua cu actuala conducere, Universitatea Ovidius va dispare. Tot ceea ce se scrie in acest articol este adevarat. Si mai sunt si alte multe lucruri de spus: http://www.dezvaluiri.ro/exclusiv/511181-exclusiv-la-universitatea-ovidius-s-a-organizat-ilegal-a-treia-admitere. Salvati Universitatea Ovidius din Constanta!
ROMULUS MICU = SORIN RUGINA
27-02-2016
MAESTRE, FAPTE NU VORBE...DEMISIA!
cadru didactic UOC
26-02-2016
Domnule Balan nu doar cei pomeniti aici au salarii imense sunt si alti membri ai camarillei rectorului care iau salarii nesimtite. Poate investigati mai in amanunt problema asta pentru ca e una grava. Cred ca toate cadrele universitare ar vrea sa cunoasca cine sunt cei care iau peste 18 000 - 20 000 de lei lunar din contracte de cercetare date pe ochi frumosi de Vancea...
Sorin Ovidiu B?lan
26-02-2016
Domnul Romulus Micu mă acuză în comentariul domniei sale, cum că aş fi agentul electoral al nu ştiu cui. Un singur lucru nu spune domnul Micu. Dacă faptele pe care le-am relatat şi argumerntat cu documente, sunt adevărate sau nu. Căci dacă sunt adevărate, iar dumneavoastră ignoraţi voit acest lucru, înseamnă că nu încercaţi decât o manipulare ieftină, de genul: "dai în mine, dai în fabrici şi uzine". De altfel, domnule Micu, vă anunţ că această anchetă face parte dintr-o investigaţie mai largă privind învăţământul universitar de la noi din ţară.
DORMI!
25-02-2016
Foarte interesant! Si eu stiu cum s-au scos posturi la concurs pentru votantii celor care isi doresc continuarea acestor marete proiecte, ca doar nu le-au inceput degeaba!
agent electoral
25-02-2016
Din articolul acesta nu mi-am dat seama ca autorul ar fi vreun agent electoral al cuiva. Cred DOAR IN ADEVAR.
Stiati ca ...la Universitatea Ovidius din Constanta, cadrelor didactice le-au fost majorate normele didactice cu mai mult de 4 ore, asa cum prevede legea (dar nu si la cei din gasca, lor li S-A MICSORAT NORMA DIDACTICA...). Stiti de ce? Explicatia oficiala este ca astfel ne putem incadra in buget. CARE BUGET, TREBUIA SA CUPRINDA SI ASTFEL DE COFINANTARI, NU? Ce mai conteaza cum studiaza un medic de boli infectioase o astfel de tema generoasa? Sau ce mai conteaza ca unul din membrii marcanti ai proiectului - umbla vorba prin targ - nu stie cum functioneaza un mouse...
pentru Romulus Micu
25-02-2016
Aveti dreptate, domnule! Cat tupeu pot avea unii! PAI CUM SA ITI DORESTI PUTEREA IN UNIVERSITATEA OVIDIUS, DACA NU FACI PARTE DIN GASCA CELOR CARE CASTIGA PROIECTE! Tupeu maxim, mon cher! Traiasca si infloreasca echipa celor mentionati in articol ca si-au atribuit bani din fondul universitatii, in conditiile in care sunt cadre didactice care cumpara creta sau hartie cu bani din propriul salariu. Nornal sa fie asa! Cat tupeu, domnule, cat tupeu!
decan fac parte din CA
25-02-2016
Domnule Sorin Ovidiu Balan SUNT SCARBIT DE ACTUALA CONDUCERE,fostul rector Tiberiu Danut Epure a fost cel mai bun din istoria UOC, a fost mazilit miseleste deoarece deranja, incac se traieste de pe urma realizarilor acestuia. Astept cu interes ca DNA-UL sa intre sa faca lumina.
ROMULUS MICU
24-02-2016
Domnule Sorin Ovidiu Balan, am apreciat de multe ori calitatile dumneavoastra de jurnalist-investigator. Ca si in alte cazuri, si de data aceasta aveti informatii din interiorul institutiei. Pentru oricine cunoaste UOC (si eu o cunosc foarte bine!), este evident ca aveti informatii din structra serviciilor tehnico-administrative ( Directia Resurse umane si Directia Economica) si de la oponentii actualei conduceri, mai in clar, a fostului rector, Tiberiu Danut Epure (arestat si condamnat pentru fapte de coruptie) si a colaboratorilor acestuia. Mai ales acestia din urma isi doresc din nou puterea si apeleaza la oricine le poate exprima public mizerii la adresa actualei conduceri, in cazul de fata la dumneavoastra. Urmeaza alegerile in UOC iar dumneavoastra v-ati transformat in agent electoral al unui grup care are un stagiu in instantele penale. Sifonarea banilor din cercetare, amantlacurile sunt temele lor de campanie, o continuare a temelor din 2012. Pareati un om al dreptatii. de data aceasta ati gresit. Fundamental!.
universitar
24-02-2016
Si-a schimbat GIRTU amanta? A trecut la jurista Andrei? Dar amanta MAFTEI ce zice? Sau poate are harem.
universitar
24-02-2016
Felicitari domnule Balan, va urmaresc de cand erati la Brigada Mobila, la UOC AVETI MULT DE INVESTIGAT. O INFORMATIE ESTE O ECHIPA BAZATA NUMAI PE AMANTLAC, RUGINA-DUMITRU IRINA, VINTILA-TENEA DIANA, GIRTU-ANDREI SILVIA, VANCEA CU CINE CREDETI CA E COMBINATA...suspans. O GASCA DE INFRACTORI, DNA-UL CE FACE????
profesor UOC
24-02-2016
Felicitari pentru dezvaluiri! Stiam ca au impartit intre ei toate contractele incepte de vechea conducere dar nu ma asteptam sa fie atat de lacomi si inconstienti. Unde sunt tinerii din echipa lor? Dar unde sunt speciaistii? Rugina isi bate joc de comunitate si minte cu nersinare. Vrea un nou mandat ca sa fure mai mult.Vancea se vrea corecta dar este a fel ca si Rugina. RUSINE ACTUALEI CONDUCERI A UOC! DESTEAPTA-TE, OVIDIANULE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE!......ACUM ORI NICIODATA SCAPA DE RUGINA!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii