Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
„Pieirea ta, prin tine, Israele!“                            TEODOSIE SNAGOVEANU - UN NETREBNIC ÎN FRUNTEA ARHIEPISCOPIEI TOMISULUI (I)               Citiți și vă cruciți!

„Pieirea ta, prin tine, Israele!“ TEODOSIE SNAGOVEANU - UN NETREBNIC ÎN FRUNTEA ARHIEPISCOPIEI TOMISULUI (I) Citiți și vă cruciți!(9788)

      Habotnciii, dezinformații și manipulații se vor arăta oripilați de duritatea titlului, dar îi asigur că mi-l asum cu întreaga responsabilitate, pentru că totul poate fi demonstrat și probat.
     Dacă cineva, oricine, ar comite faptele pe care acest individ malefic le are pe conștiință și le asunde sub mantia sa arhiepiscopală (poate tocmai de aceea este atât de largă, de e nevoie de purtător de trenă!) ar suporta din greu reacția fermă a societății, astfel că: - un elev ar fi exmatriculat; un marinar ar fi debarcat; un militar ar fi degradat; un interlop ar fi condamnat; un sechestrat ar fi decapitat; un evadat ar fi capturat; un călugăr/ popă ar fi alungat; eu aș fi excomunicat; nimeni nu ar fi iertat.
    Încă de la instalarea sa ca arhiepiscop, I.P.S. Teodosie Tomitanul (născut PORCU Macedon, devenit ulterior Petrescu), fost Snagoveanu, numit Șpagoveanu chiar de slujitorii Bisericii, a intrat și rămâne în continuare în atenția mass-media, din cauza numeroaselor și grelelor păcate comise cu gândurile, vorbele și, mai ales, faptele sale.
    Îndrăcitul Făcător de Minuni Penale a fost desemnat pentru scaunul de Arhiepiscop al Tomisului în Adunarea Națională a Bisericii Ortodoxe Române din februarie 2001, după retragerea și apoi trecerea la cele veșnice a celui care a fost I.P.S. Lucian Florea zis și Tomitanul, arhiepiscop în perioada 1990 - 2001 (l-am cunoscut pe acesta și l-am abordat în numeroase și virulente articole, mai mult pentru că păstorea cu prea multă blândețe o turmă de popi, dintre care unii erau mai ticăloși decât alții).
    Întronizarea vicleanului Teodosie a avut loc la data de 8 aprilie 2001, în Duminica Floriilor, la Catedrala „Sf. Petre și Pavel“ din Constanța (am participat la conferința de presă, organizată de Arhiepiscopie cu acest prilej, și vă mărturisesc că am fost afectat de energiile negative pe care individul le emana, am fost foarte dezamăgit de comunicarea sa verbală și nonverbală, de privirile viclene și glasul prefăcut, lăsându-mi impresia unui personaj malefic). Timpul mi-a dovedit că am avut dreptate.
     Să fac(em) apel la memorie, pentru că e bine să iertăm, dar e și mai bine să nu uităm.
    În urmă cu 14 ani, cotidianul „România liberă“ (nr. 3705 din 30 mai 2002, pag. 12) publica articolul intitulat „Coșmarul Bisericii Ortodoxe Române: Teodosie Șpagoveanul, în viziunea unor preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor“.
    În esența sa, acest material era construit pe baza unor informații și opinii din interiorul B.O.R. și dezvăluie, printre altele, o mulțime de ticăloșii ale derbedeului aflat sub acoperirea sutanei arhiepiscopale:
      • despre vilele lui Teodosie Șpagoveanu din satul natal Dorna-Arini (jud. Suceava), care, scrie autorul Ion Zubașcu, sunt un adevărat cartier rezidențial, amplasat la sud de Vatra Dornei (la poalele muntelui Barnarel, la doar 20 m de râul Bistrița, a fost construită una dintre cele mai impunătoare mănăstiri ridicate în ultimii ani, purtând hramul „Acoperământul Maicii Domnului“ și aflată în jurisdicția Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților). • la construcția acestor vile au fost folosite materiale sustrase de la Patriarhie și de pe la Armată și, de asemenea, au fost folosiți militari; • în timpul lucrărilor, un militar a murit înecat în râul Argeș (vara anului 1995); • unul dintre preoți este citat și face aluzie la presupusa homosexualitate a lui Teodosie: „Personal, dacă ar face slujbă la mine în biserică, aș face sfeștanie după el. Întrebați-mă la spovedanie și vă voi spune de ce!“. • în fostul regim al epocii de aur“, Șpagoveanu s-a avut bine cu Armata și Securitatea; • faptul că practică „braconajul liturgic“; • a mutat în București mai mulți preoți din alte epahii din țară, binecunoscuți pentru viața lor aventuroasă, contra unor șpăgi grase (10 milioane în anul 1995!); • un alt preot afirmă că este foarte răzbunător: „Teodosie are faimă de mare răzbunător și nu iartă pe nimeni care-i cade pieziș la ficat“; • este pus pe căpătuială rapidă; • merge la preoți la vicernie, la hramuri, la sfințiri, la instalări, la înmormântări, pentru că toate se termină cu masă, daruri în bani și natură! • se uită la știrile Pro TV în pijamale și cu mitra pe cap; • deviza sa, stabilită de un grup de teologi ai BOR, este „Orice, oriunde și cu oricine!“ („România liberă“, nr. 3899/ 17.01.2003). • s-a înconjurat de consilieri sau slujitori la catedrala arhiepiscopală, care au fost implicaţi în scandaluri dezonorante: trafic de droguri, sex cu enoriaşe sau accidente rutiere produse în urma consumului excesiv de alcool (adev.ro/nbwixq); • mândru și iubitor de sine, susținător și organizator de spectacole de prost gust, cum ar fi blasfemia politico-discografico-turistică-propagandistică și religioasă din Noaptea de Înviere - pe plajă, la Neptun sau între ruinele cetății Tomis, show-ul grețos de la Bobotează, apariții insipide și tâmpe la TV și ori de câte ori se poate evidenția.
     La data apariției articolului, Teodosie era unealta din mâna stângă lui Ion Iliescu, deci omul de casă al P.S.D. (ca de la ticălos la ticălos, nemernicul de Ion Iliescu i-a conferit lui Teodosie Petrescu, la 29 noiembrie 2002, Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”).
   Care or fi acele „opere literare semnificative pentru civilizația universală“, numai mintea de la mansarda purtătorului de vorbe al Arhiepiscopiei, „preotul, jurnalistul, inginerul și persoana publică“ (după cum singur, de bunăvoie și nesilit de nimeni se prezintă) Eugen Tănăsescu ar putea să le știe și ar trebui să le pună la dispoziția opiniei publice (vezi publicațiile la adresa https://ro.wikipedia.org/wiki/Teodosie_Petrescu).
    În iulie 1999, răzbunătorul Teodosie a devenit doctor în Teologie, apoi profesor universitar (aprilie 2002). Momentul de apogeu al cariereri sale a fost în noiembrie 2003, când a devenit academician în cadrul Secţiei a X-a - Filosofie, psihologie, teologie şi jurnalism a Academiei Oamenilor de Știință, coleg de Academie cu vuvuzeaua antenistă Kati Andronescu, mamă bună și iubitoare, știma învățământului românesc de toate gradele, coleg de Secție cu Aurel Papari, fost informator al Securității, cu I.P.S. Mihăiță Nifon (Nicolae la naștere), fost informator al Securității, dar și cu alte hahalere de care nu a auzit nici Teodosie și nici dracul.
    După numirea sa ca arhiepiscop la Constanța, îndrăcitul, vicleanul și răzbunătorul Teodosie a fost mai mult decât „cureaua de transmisie“ dintre fostul președinte al P.S.D. și prim-ministru Adrian Năstase, fost pușcăriaș-prea-degrabă-eliberat și sinucigaș ratat, și Organizația Județeană P.S.D. Constanța, devenind „secera și ciocanul“ Centrului în teritoriu.
    În acea vreme se zvonea despre unele vizite la Constanța, incognito și la ceas de taină, ale lui Adrian Năstase de dragul lui Teodosie, faptul neputând fi dovedit, dar nici nu trebuie ignorat.
     Toate nemerniciile acestea au avut loc în timpul celui care a fost Prea Fericitul Patriarh Teoctist, așezat să-i fie sufletul acolo unde își merită locul, după cele gândite, spuse și făcute!
    Actualul Patriarh, Prea Fericitul Daniel, nu pare deloc dispus să dea dovadă de ascultare și smerenie în fața legilor Lui Dumnezeu și nici să fie de partea canoanelor B.O.R., întorcând prea lesne celălalt obraz al Bisericii Române, deci al nostru, la toate palmele, șuturile și scuipaturile pe care (ni) le-a dat până acum individul Teodosie Șpagoveanul.

 

     „Un Dinu Păturică al Bisericii Ortodoxe Române“

    Acesta este titlul unui articol publicat de cotidianul „România liberă“ (nr. 3899/ 17.01.2003), în care, printre altele, se dezvăluie modul fraudulos în care au fost „aranjate“ voturile pentru ca Teodosie să câștige (în 2001) scaunul arhiepiscopal de la Constanța, despre presiunile pe care decedatul Teoctist și înalți demnitari ai Statului au făcut presiuni în acest sens (canonul 30 Apostolic prevede: „Dacă vreun episcop, servindu-se de stăpânitorii lumești, printr’înșii pune mâna pe vreo Biserică, să se caterisească și să se afurisească, și toți părtașii lui la aceasta“).

    „Fire arivistă, ajuns într-o demnitate de care nu a fost și nu este vrednic, fără frică de Dumnezeu și, cu atât mai puțin, de oameni, nefiind sub controlul vreunui alt stăpân lumesc, a reușit într-un timp record să ajungă depozitar al unei averi materiale fabuloase, care i-a dat aroganța și tupeul specifice unui ins ajuns într-u funcție decizională cu conotație bisericească. (...) sub aoperământul omoforului și cu pavăza engolpionului, sfidează orice principiu, de la bunul simț și până la rigorile voturilor monahale atât sub aspect material, cât mai ales spiritual și, deopotrivă, întinează imaginea arhiereului slujitor și a BOR ca instituție divino-umană“ - este portretul acestui arhiereu corupt, descris de autorul articolului.


    De acord să nu aruncăm primii cu piatra, de acord să iertăm, dar putem uita?


    ÎN EPISODUL URMĂTOR: „Mache“ al Securității/ Alte fapte de derbedeu/ De ce rage ca măgarul.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Comentarii

Constantin Cumpana
19-04-2016
Da, cunosc aceasta postare, este semnata cu pseudonimul ingeruldreptatii2009 si poarta data de 06 mai 2009.Merita toata atentia, pentru ca "semnatarul" se declara/ pare a fi din interiorul sistemului si cele relatate de el pot fi foarte credibile. Detaliile sale completeaza informatiile din articol si intregesc adevarata fata a lui TEODOSIE...
Cel tepuit de Teodosie
19-04-2016
ADEVARATA FATA A LUI TEODOSIE - Teodosie își merita pe deplin supranumele de SPAGOVEANUL, botezat de mass-media din cauza scandalurilor din presa, care au demascat potlogariile sale! Cei din anturajul strans a lui Teodosie precis vor sari sa nege adevarurile ce le voi enunta, datorita faptului ca se incadreaza in aceasi profil de oportunisti, arghirofili, simonisti si, in primul rand, lingai! Stau de multi ani la Constanta si va relatez succint sa intelegeti ce om este cu adevarat.
1. Seminarul Teologic si Facultatea de Teologie - Vanzarea diplomelor sau a examenelor de admitere incepe din vremea cand era vicar la Bucuresti! Aici vindea tot ce putea! Banii ii incasa personal si de foarte multe ori prin parintele Iliuta, casatorit cu nepoata sa! Acum a divortat ca la prins nevasta cu alta! Toti stiu ca Iliuta e afemeiat! Pacat ca nepoata lui Teodosie e frumoasa!
Vreti sa deveniti Masterand? Eu am reusit! Cu bani se rezolva toate! Ce sa va spun ca examenul de admitere si toate examenele pe parcursul a 2 ani au fost un fleac, nu ca as fi un bun telog, ci ca am uns unde trebuie! Sa va spun ca masternazii nici nu vinla cursuri? Ca sunt preoti din toata tara ce nu au sansa sa intre si sa termine un master la Iasi sau Bucuresti sau Cluj datorita slabei pregatiri teologice? Sa va zic cum merge notarea sau spaga la profesorii Colotelo, Nechita, Citiriga, Rusu, Severin sau mai ales la Tomici? Asta si cu spaga data la Teodosie la inceput si la sfarsit!
2. ADMINISTRAREA ARHIEPISCOPIEI - 30 miliarde datorii va spune ceva? Somatii si sechestru de la fisc va spun ceva? Neplata salariilor preotilor si angajatilor cu lunile! Faptul ca din drepturile salariatilor se platesc impozitele datorate de angajator statului si cuantificare in lumanari a salariului la preoti in cel mai bun caz? Obligatia preotilor de a trimite sume lunare si tone de lumanari bagate fortat pe gat? Eliminarea sau inlocuirea preotilor ce nu sunt darnici, la tara sau in delta si inlocuirea cu preoti venetici din tara dar donatori in buzunarul lui Teodosie cu sume intre 20.000 si 100.000 euro pentru protopopi!!! Angajarea rudelor si obligatiilor personale la Arhiepiscopie?
3. RELATIA NEFIREASCA CU ANETA BADIU - Aneta Badiu un fel de vrajitoare moderna, se pare ca la captivat total pe Teodosie! A scris si Cancan despre cei doi dar ambii au negat, Teodosie spunand ca e o simpla enoriasa credincioasa! Recent, intr-u articol al Ziua, realizat la pseudo manastirea Dorna Arini reporterii au vazut-o pe vrajitoarea blonda inrosind telefonul! Daca e o simpla credincioasa cum se fac ca e mereu la coada lui Teodosie? cum se face ca vorbesc non stop la telefon zilnic? De ce a a juns Teodosie cu atatia consilieri si vicari sa ceara sfatul de la vrajitoare ce ghiceste viitorul preotilor la constanta si chiar lui Teodosie ii spune multe lucururi! Teodosie spune ca are har de la Dumnezeu! Noi zicem ca e vrajitoare! Cum suporta Teodosie o vrajitoare cu limbaj de mahala vulgar care la fiecare 5 minute isi baga si scoate detoate si in toti? De ce trebuie Teodosie sa plece cu Aneta Badiu la Ierusalim si sa ii rezolve Aneta probleme economice peste tot unde are relatii si nu vicarii si consilierii? De ce trebuie Aneta Badiu sa decida cine ramane si cine pleaca din functii si posturi in Arhiepiscopie? De ce nu opreste relatia intima dintre Aneta Badiu si Bogdan Ciriluta?
4. SPALAREA DE BANI DE LA PSEUDO MANASTIREA DIN DORNA ARINI - Daca il auzi pe Teodosie mai mai il crezi...ca a facut manastirea unde s-a nascut ca asa vroiau parintii sai! Nu contest ca parintii nu ar fi vrut o manastire! Dar, in orice caz, nu un complex hotelier mascat in forma unei pseudomanastiri! Hai sa gandim logic! Teodosie iubitor de cele sfinte, construieste o manastire! Ce este mai important si mai sacru la o manastire? Gardul? Zidurile? Arhondaricul? Sala de mese sau Sfanta Biserica? Noi zicem ca Sfanta Biserica! Imi puteti spune de ce Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului din Dorna Arini este compusa din: 1. O umila bisericuta din lemn, neincapatoare, avand capacitatea de maxim 80-100 persoane inghesuite! 2. O turla cu rol de clopotnita si obiectiv touristic, inalta de 50 metri, din lemn si cu 24 clopote automatizate cumparate cu 300.000 euro din Austria de la Grassmayer, cu telecomanda si sistem GPS si ceas! 3. Patru hoteluri de lux, unul in dreapta bisericii si 3 in stanga bisericii, inalte de 5 etaje, cu finisaje ultramoderne si parchet din lemn masiv! 4. Un conac, han boieresc cu restaurant in constructie. Imi puteti spune de ce elementul sacru nu isi ocupa rolul important intr-o manastire? Priviti la alte manastiri: Putna, Voronet, Sucevita, la catedralele din oras, ce marimi si care este proportia corecta! Este clar ca obiectivul este un complex turistic mascat in pseudo manastire!
Stiati ca prin s.c. DORNA ART s.r.l., administrata de PASTINARU VICTOR isi spala Teodosie banii murdari ai lui si ai altora? Sa vedeti prin conturile Dorna Art cati bani curg! Sa vedeti cati bani ii da personal lui Pastinaru, saptamanal, Teodosie! Sa vedeti cati sarantoci necajiti muncesc la negru la santierul hotelurilor lui Teodosie si multi pleaca fara salariu! Va ganditi ca aici vin sute de pelerini saraci sa se inchine si au macar masa gratuita nu? Teodosie e milostiv si darnic cu saracii, corect? Nu se vede picior de sarantoc la pseudo manastirea din Dorna Arini! Aici vine Teodosie de obicei, saptamanal, in week-end, si pleaca sambata seara, si se intind chiolhanuri pana noaptea tarziu, cu oameni de afaceri, primarii din Dorna Arini si Vatra Dornei, sefii politiei si parchetului, finante, garda financiara, consilii judetene din Vatra Dornei si Suceava, donatori, tepuiti, viitori studenti sau candidati la preotie!
Va mai ganditi ca este o manastire un locas de cult sfant? Pai daca ar putea v-ar povesti cele 30 de maicute ce gasesc cand fac curatenie in hoteluri dupa ce pleaca prea sfintitii sau clientii de zi cu zi a hotelului! Va zic eu, chistoace de tigari cat cuprinde, asternuturi murdare, prezervative folosite, sticle de bautura! Nu de putine ori au surprins cupluri in timp ce se iubeau in bai comune sau in camera! Asta la doar 3 metri de sfantul altar!
Priviti fotografiile: in sf. altar slujeste preotul sf. liturghie si la 3 metri in fata este hotelul si camerele unde clientii isi fac de cap! Tot aici se fac si preoti pe sleau! Li se da statutul de preot misionar pe catedrala Constanta! Ca sa nu fie suspiciuni! Asta daca nu cotizeaza mai mult si atunci se aleg cu o parohie cat de cat! Sa facem diferenta! Un pret este preotia si alt pret preotia cu parohie! Nu ati inteles ca sunt zeci de tineri disperati sau dornici de a ajunge macar preoti si aleg macar preotia fara parohie ca nu au toata suma necesara si pt parohie!
5. Jaful total si haosul general! - Sa va mai spun de Nazarcea? Sa va mai spun de afacerile cu terenuri in Constanta si in Delta? Sa va spun de oamenii de afaceri fortati sa dea plocoane, altfel fiind eliminati de PSD? Vreti sa stiti ce membru inrait al PSD este Teodosie si ce militant si cat il iubeste pe Nastase? Sa va spun de gajurile la banci, avand garantie patrimonii ale arhiepiscopiei si manastirilor subordonate?
Sa va cruciti daca va spun ca Teodosie vrea sa isi faca BANCA? Ca visul lui este sa isi faca o banca a Arhiepiscopiei Tomisului si ca a si facut proiectul, dar ii lipsesc banii si ca isi cauta colaboratori si asociati in Israel? Vi se pare normal ca un om intreg la minte sa circule zilnic pe soselele Romaniei cu 240 km/h sau minim 180?
Despre faptul ca nu suporta femeile? Dar in schimb ii plac baietii tineri? Aici nu am dovezi ca ar avea activitati sau inclinatii homosexual, este doar o constatare a starii de fapt! Nu suntem nici anticrestini, nici nu avem de gand sa daramam sau sa manjim ortodoxisa, ci ii slujim cu dragoste lui Hristos! Bunul Dumnezeu insa ne indeamna sa luptam pentru adevar si dreptate! Asa cum scrie in Psalmi, Fericiri si Sf. Scriptura si Patristica! Nu tin sa spun ca Teodosie e divolul pe pamant! Pus in balanta, inclin sa cred ca are mai multe fapte bune decat rele! A construit si reparat multe biserici si manastiri in Dobrogea si a revigorat, reinviat intr-un fel ortodoxia in Dobrogea! Nu am nimic cu Teodosie, dar, daca este un om cinstit, corect, de ce nu isi arata complet caracterul si faptele?
Ii este rusine sau frica de actiunile sale? De ce se ascunde? La Vatra Dornei putea spune sincer, ca isi construieste hotel pentru tratamente, recreere sa aibe fonduri de salarii, constructii etc. La Constanta, la admiteri, putea cobora nivelul si accepta preoti slabi pregatiti si seminaristi slabi sau studenti nepregatiti, in speranta ca le va ridica standardul!
De ce nu vrea ca fiecare donatie sa fie inscrisa frumos! Unui candidat la preotie sa i se spuna clar! Nu sunt parohii dar in localitatea x este posibilitatea de a construi biserica! Vrei parohie? Bine, te ajut cu un proiect! Vorbesc cu primarul sa iti dea teren si tu pui banii tai si strangi fonduri si te apuci de construit!
Referitor la acest caz este clar o inscenare, cineva ii vrea capul! Acel cineva ori a fost deranjat de Teodosie, ori chiar din Sinod cineva il doreste scos din carti, fiindca a facut cerere de reinfiintare a Mitropoliei Dobrogei! In acest fel avand mai multe sanse sa ajunga Patriarh! Acel sau acei cineva s-au folosit de slabiciunea lui de a lua spaga si cu mare usurinta i-au produs probe! Cum se face ca imediat, Parchetul sa autosesizat si ia si facut dosar penal? Cand toti magistratii tremura ca stiu ca arhiereii sunt foarte influenti si isi pun lumea in cap si politicienii!
Clar Teodosie nu va pati nimic in justitie are avocati buni! Si nici la Patriarhie nu va fi ciufulit! Corb la corb si barba la barba nu isi scot ochii! Nu l-au ciufulit pe Corneanu si o sa-l jupoaie pe Teodosie? Si barba la barba, gasesc ei cai de scapare! Singurul lucru urmarit a fost demascarea, spurcarea si manjirea totala a lui Teodosie pentru ai reduce imaginea. Eu ii doresc ca Dumnezeu sa ii ierte pacatele si sa se indrepte, ca nu e nimeni fara de pacat, si sa isi planga pacatele tot restul vietii la Dorna Arini sau Sf. Munte sau oriunde numai la Constanta nu, sa ne lase in pace! Teodosi,e iarta-ma ca ti-am dat pe fata smeheriile, dar si pe mine ma doare sufletul de cat mai tepuit de bani!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii