Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
FĂGĂDĂU CONFUNDĂ GRAV POLITICA CU ADMINISTRAȚIA ȘI SFIDEAZĂ PENALUL

FĂGĂDĂU CONFUNDĂ GRAV POLITICA CU ADMINISTRAȚIA ȘI SFIDEAZĂ PENALUL(3336)

      Motto: - „«Ziua Constanței» se anulează. Este voința mea politică!“

 

      Simțindu-se susținut de unele forțe politice locale (P.N.L. + A.L.D.E. = Love P.S.D.), dar și de „independenții“ mascați, care, tot în favoarea făgădăului, vor „rupe“ câteva mii de voturi de la cei care încă se mai opun mașinăriei electorale pesediste, firavul, timidul și inocentul Decebal Făgădău, prostit și manipulat de însuși subordonatul său, Liviu Pătrașcu, a prins glas și se dă cocoș, cucurigă politicul în detrimentul administrativului... și sfidând penalul!
          Nu vom detalia datele problemei, întrucât le-am abordat pe larg în postările anterioare (vezi articolele: „Din cauza unor interese de gașcă, «Ziua Constanței» riscă să fie ratată, Făcături locale cu oferte... penale, Cum a fost măsluită licitația pentru atribuirea contractului de finanțare a organizării evenimentului“/ 12.04.2016, „Din cauza erorilor flagrante ale Comisiei de selecție și a incompetenței organizatorilor, «Ziua Constanței 2016» nu va mai avea loc“/ 15.04.2016, „Decebal Făgădău și Liviu Pătrașcu - vinovați de ratarea evenimentului «Ziua Constanței 2016»/ 21.04.2016).
          Înainte de a vă prezenta comunicatul de presă adresat redacției noastre de Asociația culturală HARA, dorim să-i reamintim domnului Făgădău că au trecut 16 (șasesprezece) zile de când a luat la cunoștință despre tentativa de măsluire a licitației de organizare a evenimentului (contestată de Asociația HARA la data de 06.04.2016) și încă NU L-A DEMIS (???) pe pârâtul Liviu Pătrașcu (în calitate de coordonator al făcăturii), un incompetent, iresponsabil, indolent și prost comunicator.


.
                                                          COMUNICAT DE PRESĂ

    „Vă aducem la cunoștință că suntem indignați și revoltați de declarația oficială a d-lui viceprimar Decebal Făgădău în legătură cu subiectul referitor la organizarea evenimentului «Ziua Constanței», poziție exprimată în cadrul conferinței de presă desfășurate vineri, 22 aprilie 2016, în parcarea «Albatros» Mamaia.
     Mai exact, dând dovadă de o atitudine inadmisibilă, domnul viceprimar a anunțat oficial că evenimentul s-a anulat, fără ca în spatele comunicării sale să existe vreo decizie oficială luată la nivelul Primăriei Constanța.
      În al doilea rând, domnul viceprimar a motivat politic o decizie care privește strict organizarea unei proceduri de către o instituție publică! Mai exact domnul Făgădău a declarat: «Ziua Constanței se anulează! Este voința mea politică!» Cu alte cuvinte, domnul viceprimar Făgădău admite implicarea politicului în luarea unei decizii administrative, arată vinovăția acestuia sub forma intenției, aspect complet ilegal.
     Considerăm că acțiunea domnului viceprimar este de natură penală, denotând un evident caz de abuz în serviciu.
     Reamintim ca Primăria Constanța încă nu a făcut publică vreo decizie oficială în legătură cu desfășurarea sau anularea evenimentului «Ziua Constanței», ce ar urma să se organizeze pe data de 21 mai 2016.
     În ciuda numeroaselor noastre apeluri oficiale - directe și prin intermediul mass media - reprezentanții Serviciului de Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanța se încăpățânează să caute tot felul de subterfugii pentru a nu aplica prevederile legale în domeniu, respectiv de a acorda contractul de organizare a evenimentului asociației noastre.
    Mai mult decât atât, tot reprezentanții Serviciului Organizare Evenimente, prin persoana directorului Pătrașcu Liviu, adoptă o atitudine total neprofesională, prin furnizarea către opinia publică de informații neadevărate și prin invocarea a tot felul de motive false, pentru a justifica întârzierea în luarea deciziilor. Mai exact: în cadrul unor declarații de presă privitoare la motivele pentru care Primăria Constanța întârzie nejustificat luarea unei decizii oficiale în speța de față, directorul Pătrașcu Liviu susține că: «proiectul Asociației HARA nu se încadra cu profilul evenimentului de pe 21 mai, care ar fi trebuit să aibă tema „Constanța interbelică”, ori în oferta Asociației HARA erau prevăzute un cross al motocicliștilor și evenimente fără legătură cu tema» și că «proiectul nu putea fi pasat către cea de-a doua clasată la licitaţie pentru că proiectul asociaţiei reclamante nu se încadra în tematica propusă în caietul de sarcini - „Constanţa interbelică”, ori în oferta Asociației Hara erau prevăzute evenimente fără legătură cu tema.»
    Aducem la cunoștința dvs. și, implicit, a opiniei publice, faptul că declarațiile domnului Pătrașcu Liviu nu au nicio bază reală și că sunt niște minciuni, incompatibile cu funcția și calitatea acestuia de funcționar public, că sunt menite să inducă în eroare opinia publică!
     Precizăm că în niciun document oficial, în caietul de sarcini al licitației și nici în vreo comunicare oficială cu privire la organizarea «Zilei Constanta», NU s-a specificat că tema evenimentului ar trebui să fie «Constanța interbelică».
     Practic, proiectul nostru a respectat absolut toate condițiile impuse în caietul de sarcini, fapt dovedit și de faptul că a fost considerat ELIGIBIL. Dacă nu am fi respectat întocmai cerințele caietului de sarcini, oferta noastră ar fi fost descalificată la momentul evaluării proiectelor, fapt care nu s-a întâmplat“.

Asociația Cultural - Artistică HARA,
22.04.2016

 

Nota redacției - Pentru conformitate, Caietul de sarcini poate fi vizionat la adresa:
http://www.primaria-constanta.ro/Fisiere/AchizitiiPublice/CaietdesarciniZiuaConstantei.pdf

 

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii