Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Parcarea subterană din Maritimo, pericol public

Parcarea subterană din Maritimo, pericol public(3026)

Inaugurat cu mare fast, centrul comercial Maritimo din Constanța a pus la dispoziția cumpărătorilor cea mai mare parcare subterană din județ. Aici încap 1.200 de mașini, potrivit datelor publicate pe pagina de internet a centrului. Lor li se mai adaugă circa 800 de locuri în exterior.

Lucrurile nu sunt însă atât de bune și frumoase pe cât ați putea crede. Parcarea subterană din Maritimo este un adevărat pericol public. Ne bazăm aceste afirmații pe fapte.

Cel mai recent accident a avut loc pe 26 iunie, când trei persoane, dintre care două minore, au ajuns la spital. Un bărbat, Mihail Niculiţă, de 39 de ani, din Constanţa, conducea pe o alee secundară din parcarea subterană. A ajuns la o intersecția, nu a cedat trecerea și a accidentat un autoturism. Două fete de 14, respectiv 17 ani au ajuns în spital, ca și o femeie aflată în automobilul care circula pe drumul cu prioritate.

12 martie a fost o zi neagră pentru parcarea subterană din Maritimo. Atunci au avut loc două accidente. George Robert T., de 44 de ani, a intrat într-o curbă la stânga, dar a lovit un autoturism condus de către George S., de 34 de ani, din Năvodari. O fată de 8 ani a fost rănită în urma impactului. În aceeași zi, Dan Mihai F., de 47 de ani, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de către Liviu Daniel T., de 31 de ani. O tânără de 30 de ani a fost rănită uşor în urma impactului.Polițiștii spun că Dan Mihai nu a respectat indicatorul „cedează trecerea“.
Pe 8 ianuarie, o altă femeie, spun polițiștii, nu a cedat trecerea. Ea a fost lovită de un BMW care circula regulamentar. A fost nevoie de un echipaj SMURD pentru a scoate femeia dintre fiarele contorsionate, dar și pasagera din dreapta.

Cauzele accidentelor

Cauzele accidentelor sunt, potrivit polițiștilor, nerespectarea indicatorului ”Cedează trecerea”. Lucrurile sunt însă mai complexe, dar polițiștii, pentru a nu se lega la cap, sau poate din alte interese, doresc să le simplifice.
Parcarea subterană este prost construită din punct de vedere al vizibilității. Orice șofer care vrea să iasă de pe o alee secundară pe una principală nu se poate asigura, pentru că în calea sa stau stâlpii de susținere. Soluția: te deplasezi ușor cu mașina înainte. Dacă din sens opus vine o mașină și te accidentează, cu siguranță ești vinovat, în ochii legii, că nu ai cedat prioritatea.

Drumuri blocate de mașini parcate după ureche

Construcția deficitară nu este în sine un motiv pentru un număr atât de mare de accidente. Acolo este vorba și despre o nepăsare, indolență sau proastă administrare. Ne referim la faptul că, zilnic, zeci de mașini sunt parcate chiar pe aleile secundare sau principale ale parcării subterane. Din comoditate și din nesimțire, mulți șoferi pur și simplu parchează unde vor mușchii lor. Astfel, vizibilitatea devine practic zero pentru cei care intră pe alee. Nu e de mirare astfel numărul mare de accidente. Din păcate, acești șoferi nu sunt opriți și/sau sancționați de angajații Maritimo Shopping Center. Rareori, unul sau doi membri ai pazei sunt prezenți în parcare pentru a dirija traficul.

De asemenea, în ciuda numeroaselor accidente grave, conducerea centrului comercial nu a demarat nicio campanie de conștientizare a pericolului pe care îl reprezintă parcare la întâmplare. Niciun fluturaș, niciun comunicat de presă, niciun anunț. Comunicarea cu publicul se rezumă la invitații la diverse evenimente. Adică la o aglomerație și mai mare. Profit să iasă.

Lăudați de Mazăre

Centrul comercial în care accidentele se țin lanț este finanțat de grupul de firma Immofinanz și a costat 100 de milioane de euro. Lansarea sa a fost făcută de primarul Radu Mazăre, care a devenit și primul cumpărător. Mazăre a vorbit în termeni extrem de eolgioși despre această investiție. ”Această investiţie ridică standardul oraşului. Sunt mândru că această investiţie s-a realizat în această perioadă dificilă”, a precizat el, la inaugurare.

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Mărirea și prăbușirea lui Florin Cîțu
scris de Radu Vladimirescu
Îl mai țineți minte pe Florin Cîțu, cel care din postura de postac pe Facebook a bifat în doar trei ani de zile funcțiile de ministr(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii