Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Tezaurul de la VOX MARIS

Tezaurul de la VOX MARIS(2742)

De câțiva ani încoace, în luna septembrie, VOX MARIS găzduiește Gala tânărului actor, un eveniment deosebit, care a supraviețuit, ca să spun așa, datorită generozității inegalabile a patronului acestui complex turistic, domnul Nicușor Năstase. Tezaurul actoricesc de la VOX MARIS îl întrece, îndrăznesc să spun, din anumite puncte de vedere, pe cel de la Moscova. Piesele care alcătuiesc tezaurul de la VOX MARIS sunt unicate. Ele nu pot fi reproduse, vezi plecarea lui Marin Moraru, după Beligan, nu pot fi evaluate, nu pot fi comparate cu nimeni și nimic. De câteva zile încoace, cu dimensiuni greu de definit, VOX MARIS din Costinești este casa celor mai talentați și mai valoroși actori ai României. De regulă, actorii sunt băgați în seamă, într-o manieră de-a dreptul cinică, atunci când nu mai sunt în viață! Nicușor Năstase prețuiește actorii și, în general, oamenii de valoare, când aceștia sunt în viață, când ajutorul pe care îl acordă celor dotați și talentați nu este inutil. Gestul său nu este unul de paradă. Nu se dă mare, nu iese în față, nu cheamă televiziunile și nu se urcă pe masă ca să explice el cât de darnic este, după care, făcând filmări, să arunce cu euroi în dreapta și în stânga. Gestul său rămâne de cele mai multe ori în anonimat. Sunt, de pildă, actori, dintre cei tineri, desigur, care nici nu știu cui îi datorează șansa unică de a juca teatru pe scena noii săli de la VOX MARIS Costinești. Dincolo de multe alte facilități, Nicușor Năstase s-a gândit și la o sală care să permită actorilor să arate ceea ce pot. Tezaurul de la VOX MARIS este alcătuit din numeroase talente tinere, cu o personalitate aparte. Alături, la doi pași, se găsesc seniorii scenei românești. Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Ion Caramitru, Marian Râlea, Mihai Constantin, dau la întâmplare doar câteva nume...Nicușor Năstase are meritul de a fi adus sub același acoperiș, care este cerul de septembrie, mai multe generații de actori. La Costinești, cerul ia întotdeauna culoarea anotimpului pe care îl parcurge. Și pentru actori, septembrie are o semnificație aparte, sufletească, teatrală, personală...ei sunt unii dintre cei mai buni prieteni ai lui Nicușor Năstase care a pus la dispoziția artiștilor toate condițiile necesare pentru ca ei să se exprime la adevărata lor valoare. Ca să se bucure de un cadru intim aparte, inclusiv cerul! La Costinești, VOX MARIS arată, în interior, ca o scenă clădită din flori, fântâni arteziene, statuete și mult verde, destinată de la Dumnezeu teatrului și artei, în general. De foarte multă vreme, VOX MARIS și-a extins destinația, organizând manifestări extraordinar de valoroase la nivel național și internațional, derulând un turism de clasă.

VOX MARIS se identifică ușor cu biografia mai puțin romanțată a lui Nicușor Năstase. Ambiția de a duce lucrul început până la capăt înglobează uneori și foarte multă suferință, ceea ce s-a întâmplat și în cazul lui Năstase. Ambiția de a duce lucrul început până la capăt te poate pune în situații conflictuale cu sistemul, care are tot interesul să te determine să renunți. Nicușor Năstase nu a renunțat! Înainte ca domnii constructori să le decidă soarta, aproape fiecare cărămidă pusă la fundația VOX MARIS a fost binecuvântată de bunul Dumnezeu.

De aceea, aici, se întâmplă doar lucruri minunate...

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii