Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
VIAȚĂ DE CÂINE LA OVIDIU

VIAȚĂ DE CÂINE LA OVIDIU(12265)

Motto:  "Măreția și civilizația unui popor se cunosc după felul în care tratează animalele!”  Gandhi

Dacă locuiești la curte și vecinul de alături își chinuie zilnic câinele sub privirile tale, întreb, ce faci? Îi dai o mână de ajutor ca să-l scalpeze mai repede? Stai și privești pasiv pe considerentul că nu e curtea ta, nu e treaba ta, fiecare face ce vrea?!! Îți pui vată în urechi și adopți politica struțului?

Dacă pe teritoriul orașului Ovidiu se petrec lucruri de-a dreptul incredibile, e drept, e vorba de niște biete animale, tu, ca primar, și liberal fruntaș pe deasupra, nu reacționezi în nici un fel?
De ce? Pentru că nu e treaba ta, nu e firma ta, nu ai obligații față de obiectivul respectiv, ai dat doar terenul, sigur, legal, și te-ai spălat pe mâini? Încasezi chiria și atît?

Imaginile de groază prezentate de postul de televiziune Kanal D, cu câinii abandonați sau sfârtecați de la Baza Ovidiu, au devenit de-a dreptul un coșmar nu numai pentru iubitorii de animale, ci pentru toți cetățenii educați și civilizați din țara asta. De câte ori se difuzează, sub genericul “SALVĂM SUFLETE” sau mai degrabă aș zice “Viață și moarte de câine la Ovidiu”, noi reportaje pe această temă, asistăm la scene de o cruzime greu de imaginat și la secvențe reale care ilustrează indiferența celor care nu fac altceva decât să declanșeze moartea violentă a câinilor vagabonzi.
A devenit o obișnuință ca postul de televiziune menționat să difuzeze frecvent câte un generic cu lagărul de exterminare a câinilor de la Ovidiu. Un demers jurnalistic lăudabil care are ca scop trezirea la realitate a celor care, deși răspund de soarta acestor animale, continuă să nu-și facă datoria așa cum trebuie.

Din păcate, tenacitatea celor care vor să ducă subiectul până la capăt au făcut din orașul Ovidiu o destinație nedorită, chiar sumbră, în ce privește protecția animalelor. În cazul de față, protecția animalelor sună de-a dreptul cinic!

Sigur, postul de televiziune Kanal D nu este Dobrogea TV, care prezintă doar fața veselă a orașului Ovidiu, ca să-i facă pe plac primarului Scupra! 

Știu, Primăria Ovidiu nu are nici un fel de atribuții în domeniu, nu cade în sarcina sa soarta bazei canine, nici a câinilor internați aici, nu este răspunzătoare de debandada existentă...
Într-un cuvânt, nu e treaba Primăriei, nimeni nu se bagă!

Înclin să cred că este măsura cea mai dulce dintre toate...
Nu-i al nostru? După noi, potopul!

Bun, de acord, obișnuința de a ne face că nu vedem ce se întâmplă în jurul nostru, chiar dacă deranjul este în curtea noastră, ne anulează uneori orice reflex. De câte ori am vizionat acele secvențe groaznice, s-a întâmplat chiar acum câteva zile, m-am întrebat dacă primarul Scupra vede ce văd eu la televizor! Și, chiar mai mult decât atât, dacă aude în ce context se rostește la televizor numele orașului său... Ecarisajul, lagărul de exterminare de la Ovidiu...

Fiind vorba de un post național de televiziune, este pomenit tot timpul numele orașului Ovidiu, pentru că aici se află baza canină cu pricina. Și, băgat cu capul în televizor, ce reține simplul cetățean? OVIDIU. Cu asta rămâne el în memorie. Cu OVIDIU!

E ca și cum doi vecini se ceartă la tine în casă, după care se retrag la ei în apartament, unde se împacă, și tu rămâi cu o faimă proastă - aceea de scandalagiu!

De câte ori vedeam scenele cu câini în agonie sau morți, m-am întrebat de ce primarul Scupra, altfel foarte voios la televiziunea lui Comănescu, nu încearcă să limiteze cumva abuzul de imagini provocate de intrușii care au dat buzna pe teritoriul orașului Ovidiu! La ultima sa apariție la postul de televiziune amintit, primarul George Scupra a bătut atâta câmpii, încât, la un moment dat, cu toată bunăvoința de care au dat dovadă până și moderatorul, dădea semne evidente de plictiseală.

Despre grozăviile de la Baza canină, nici un cuvânt! Domnul primar nu părea a avea vreun stres în această privință. Drept dovadă, nu s-a deranjat să abordeze acest subiect nici măcar în treacăt. Dacă tot îi place să facă pe metodistul cultural la televiziunea cu însemnele GSP, ar fi trebuit să atragă atenția celor în culpă.

Până la urmă, reprezentanții bazei amintite sunt obligați și ei să respecte anumite reguli, cu atât mai mult dacă este o firmă privată! Nu câinii vagabonzi reprezintă emblema orașului!

O mare vină o are viceprimarul orașului Constanța, Dumitru Babu, care, din câte știu, a preluat de la Gabi Stan rolul de hingher șef! Rușine!

 

OPINII
( extrase de pe facebook )

Bacău, un oraş cu aprox. 144.000 de locuitori poate suporta îngrijirea a peste 3.000 de câini comunitari! Constanţa, cu o populaţie de peste 280.000 de oameni plăteşte pentru măcelărirea a 150 de animale lunar, pentru că nu-și "permite" nici sterilizări/castrări, nici un adăpost decent pentru aceste ființe... Doar "colaborări" ilegale cu diverși afiliați la banul public... Ciudat!

La hingherii din Ovidiu, ecarisaj cu ucidere, str Portului 36 d bis. 

-Felicitări- Adiministraţiei oraşului CONSTANȚA pentru voracitatea şi determinarea cu care vânează și plătește pentru masacrarea câinilor comunității! 
Și în cazul acesta doriți soluții domnule viceprimar Babu? Sau... aici soluțiile dvs., acestea ale măcelului, sunt singurele acceptabile și folositoare... urbei?

Pe 21septembrie, au căzut pradă treisprezece câini! 13! Cum au fost transportați cu o dubă care are doar 4 cuști? Trei drumuri Constanța-Ovidiu? Legal, desigur... Totul e "legal" când vine vorba de Primăria Constanța!!

Felicitări Adiministraţiei oraşului Constanța şi determinarea cu care vânează și plătește pentru masacrarea câinilor comunității! 
Și în cazul acesta doriți soluții, domnule viceprimar Babu? Sau... aici soluțiile dvs., acestea ale măcelului, sunt singurele acceptabile și folositoare... urbei?

Pe 21 septembrie, au căzut pradă treisprezece câini! 13! Cum au fost transportați cu o dubă care are doar 4 cuști? Trei drumuri Constanța-Ovidiu? Legal, desigur... Totul e "legal" când vine vorba de Primăria Constanța
Cum era?
„Măreția și civilizația unui popor se cunosc după felul în care tratează animalele!” Gandhi
O să-l cred pe acest domn Horia Constantinescu, de la OPC, doar în momentul în care va lua atitudine împotriva carnagiilor canine care se petrec în județul Constanța Până atunci, dați-mi voie să cred că nu caută altceva decât capital politic și nu are nici o legătură cu bunele intenții pe care le clamează...

Alooo! Domnu' BABU, domnu' babu! Am şi eu o curiozitate, deh... femeie... Dvs. când primiţi pozele astea puneţi capul pe birou pe partea stângă sau pe partea dreaptă? Zic să știu și eu pe ce parte să privesc lucrurile ca să văd "rozul" pe care-l vedeţi, voi, aleşii, acolo la primărie...

Mulţi căţei vânaţi (cf. celor scrise de hingheri pe pozele cățeilor de pe albumul pe care-l promovează, cică, pentru adopție) de la acest hotel! Nu știu cine sunt administratori, ori dacă personalul are habar de ce sunt chemați hingherii! Poate lumea ar trebui să afle că în boxele lagărului de la Ovidiu (jud. Constanța) se găsesc o mulțime de căței luați de aici... unii sângerează, alții nici măcar nu știu dacă mai sunt vii...

Într-o zi, în Ovidiu -, mirosea a ars, spunea cineva... Azi au fost arși alți câini! Alții și alții... O lacrimă pentru sufletele lor nevinovate... și "mulţumiri" domnilor #Făgădău, #Babu, #Blebea! Sunteţi incalificabili!  Așa sunt "promovaţi" pentru adopție câinii-victime! AȘA înțeleg hingherii să respecte contractele - și așa discutabile - făcute cu Primăria Constanța Vă place domnule #Făgădău? Vă place domnule #Babu?! Domniile voastre care țineți "cu dinții" de respectarea legilor! VEDEŢI ticăloșia? Probabil, NU! Orbi mai sunteți! ?


Ecarisajul - offf... ce termen prețios şi în totală concordanţă cu ce se petrece, de fapt, în acest loc ce se vrea a fi un "Adăpost" pentru animale, dacă ar fi să ne lăsăm convinşi de autorităţile care-l invocă drept un loc decent de trai (?!) pentru animale - Green Life Recycling! 

Serviciul..."? Al cui? Al unui s.r.l.? Că Primăria n-are așa ceva! Oare cine i-o fi învățat pe hingherii constănțeni să mintă în halul ăsta? Don senator #Moga, sau poate don #Făgă, ori poate şeful lor mai-mare don #Babu? ... Oricum, lumea a remarcat chiar și minunatele salopete albastre cu care au fost dotați băiețașii-criminali-de-câini! Așa, dom'le! Să simulăm legalitatea! Să vadă şi madam Pană "frumuseţea" din activitățile de bază ale constănțenilor!

Astăzi "doar" zece victime care au "intrat" în Lagărul de exterminare! Speriați, condamnați să zacă în ultimele zile de viață în spațiile insalubre, pe care le vedeți în foto, fără apă sau mâncare! De ce? Pentru profitul unor nenorociți! Să le fie, întro zi, și lor viața un Iad, precum a victimelor lor!

Către ziarul Timpul, domnului Lucian Cristea
-Mulțumesc pentru încredere și apreciez faptul că încă un jurnal din Constanța începe să înțeleagă gravitatea situației, legat de problema câinilor comunitari. Din păcate nu am materiale și nici foarte multe date legate de subiect. Urmăresc și eu media și am câțiva prieteni în Constanța care sunt oripilați de faptul că în sec. xxi comportamentul autorităților concură cu cel al oamenilor-cavernă... Ce pot eu să spun este că poate vă ajută să urmăriți emisiunea "Salvăm Suflete" a postului Kanal D, unde, de 9 săptămâni, se dau imagini cu și despre acest s.r.l. pe nume Green Life Recycling, despre atitudinea autorităților nu doar din Constanța, dar și din județ. Jurnaliștii postului sunt foarte bine documentați și nu cred că vă vor refuza colaborarea... (Daniel Nicolăină se numește jurnalistul care se ocupă de subiect, probabil știți). De asemeni un bun activist este domnul Sorin Belu a cărui activitate chiar merită să fie promovată, dacă, sigur, și domnia sa este de acord. Eu, o fostă constănțeancă și încă vreo câteva doamne din oraș care mai merg pe la ecarisajele cu pricina nu putem decât să promovăm materialele jurnalelor care înțeleg să spună adevărul despre această presupusă afacere. (Zic presupusă pentru că nu am dovezi în acest sens, dar, desigur, nu mă pot gândi la altceva văzând atitudinea frondă a administrației). Închei spunând că simpatizez publicația dvs. și sper foarte tare să spuneți adevărul despre carnagiile canine nejustificate. Mulțumesc. 

Jură-te pe sânge, hingherule, că ăștia sunt câini luați urmare a reclamațiilor înregistrate la primărie! Jură-te!
20 de suflete! Programate pentru carnagiul de peste câteva zile! Nimeni și nimic nu oprește acest măcel! Cât de bine se câștigă? Cât de nenorocit să fii să-ți ocupi existența cu așa ceva? ?
Plătiți, constănțeni! Plătiți! Niște nenorociți care masacrează animale pe banii voștri, dar, mai ales, niște presupuși administratori ai unui oraș mizerabil! Administratori cu mentalități și comportament demn de oamenii-cavernă! "Să trăiască!"... cât şi precum câinii pe care i-au masacrat!#făgădău #babu!

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii