Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Săptămâna mobilității, un eveniment de succes

Săptămâna mobilității, un eveniment de succes(478)

Săptămâna trecută a fost marcată de multe evenimente și acțiuni organizate de luni până duminică în cadrul Săptămânii europene a mobilității.

De la organizarea unui forum de mobilitate în care factorii decizionali de la nivelul municipiului au arătat ce măsuri au fost luate și cum se va continua încurajarea constănțenilor să folosească mai mult bicicleta, trotineta, autobuzul sau să meargă pe jos în detrimentrul folosirii autoturismului personal până la închiderea bulevardului Tomis, toate măsurile se încadrează în tema europeană din acest an „Mergi cu noi“.

Promotorii mobilității urbane au ajuns în zilele de marți, miercuri, joi și vineri și în unitățile de învățământ. Polițiștii locali au susținut lecții de educație rutieră în clase ale Școlii Generale nr. 29 „Mihai Viteazu“, ale Școlii Gimnaziale nr. 23 „Constantin Brâncoveanu“, ale Școlii Gimnaziale nr. 8 Constanța, iar elevii Colegiului Pedagogic „Constantin Brătescu“ au avut parte de o lecție de interactivă care s-a derulat în parcul Arheologic. Micuții au fost pe rând pietoni, polițiști și chiar mașini. Au învățat ce trebuie să facă în fiecare situație și au realizat că trebuie să se asigure de fiecare dată când traversează strada.

Marți și miercuri au fost organizate la Constanţa câteva tururi pietonale inedite destinate atât promovării unei mobilităţi urbane durabile, dar şi pentru a aduce în prim plan câteva din reperele culturale excepţionale pe care centrul oraşului nostru le oferă. Astfel, participanţii la aceste tururi (adulți și copii) s-au plimbat pe jos prin centrul Constanţei şi au vizitat obiective precum: Muzeul de Artă, Muzeul „Ion Jalea“, Muzeul de Istorie şi Arheologie, Muzeul de Artă Populară dar şi lăcaşe de cult (Catedrala Ortodoxă, Catedrala Catolică „Sfântul Anton“, Moscheea „Carol I“, Biserica Greacă Metamorphosis).

Vineri, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, viceprimarii Costin Răsăuțeanu și Dumitru Babu, alături de directorii și angajații din cadrul Primăriei și de cei ai structurilor subordonate au folosit ca mijloc de transport la și de la serviciu autobuzul în cadrul campaniei „Alege autobuzul“.

Evenimentele au culminat duminică, 22 septembrie, cu restricționarea traficului auto pe bulevardul Tomis (tronsonul cuprins între Capitol și Palatul Administrativ) și organizarea unor activități privind promovarea deplasării pietonale la care au participat elevi, părinți și profesori de la mai multe unități de învățământ din Constanța, cluburi sportive, bicicliști și simpli pietoni. Cu toții au profitat la maximum de închiderea bulevardului și de faptul că acesta a devenit, chiar și pentru o zi loc de promenadă și de joacă.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii