Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Cum te taxează „hingherii” de mașini la comanda lui Mazăre

Cum te taxează „hingherii” de mașini la comanda lui Mazăre(5705)

Sancționarea celor care-și parchează neregulamentar mașinile în Constanța se transformă pe zi ce trece, dintr-un serviciu public menit să fluidizeze circulaţia, într-o afacere de vânătoare a autovehiculelor parcate la limita legii.

Dacă până acum la autoturismele parcate ilegal se puneau renumitele „caracatițe” care aduceau prea puțini bani, respectiv 50 de lei pentru fiecare mașină, recent s-a trecut la o procedură care să îndestuleze buzunarele celor nesătui.

Deși legea prevede ca autoturismele să fie ridicate în mod excepțional în cazul în care blochează circulația rutieră, hingherii de mașini comit abuzuri după abuzuri și ridică chiar și mașini care nu încurcă traficul rutier.

Firma contractată de Primăria Constanța să se ocupe cu acest serviciu percepe o taxă de 600 de lei pentru fiecare maşină ridicată, în condiţiile în care salariul minim în România este de 800 de lei. Suma respectivă este percepută cu condiția ca autoturismul să fie ridicat în 24 de ore. În caz contrar se mai percepe o taxă de 25 de lei pentru fiecare zi de întârziere. Și toate acestea, se aplică pe lângă amenda aplicată de polițiștii locali care este cuprinsă între 320 și 400 de lei, în funcție de toanele în care se află polițiștul local.

Surse din Primăria Constanța susțin că cea mai mare parte a banilor câştigaţi rămâne la firmă, în timp ce primăria care a concesionat acest serviciu se alege cu niște mărunţiş. Din câte se pare, în spatele acestei firme există o adevărată încrengătură de personaje dubioase, conectate în sfera politică prin intermediari.

Este vorba despre SC Litoral Connect SRL. Firma are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Crişului nr. 2 și a fost înființată la data de 2 aprilie 2013. Administratorul firmei este Nicolae Florin Toma. Alături de el se mai regăsesc Marian Popescu care are 5 părţi sociale şi cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20% și Cristina Ioana Tudoran, cu o parte socială şi cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 5%. Orice încercare de a lua legătura cu aceștia și a lămuri lucrurile, respectiv, cum a fost obținut contractul cu Primăria Constanța a fost sortită eșecului pentru că acționarii dau bir cu fugiții.

De altfel, cam în aceași manieră se poartă și primarul Radu Mazăre care spune că el nu știe nimic și că cei care
s-au ocupat de aceste proceduri sunt consilierii locali. Întrebat când a fost aprobat regulamentul pentru acest contract, când a avut loc licitația pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar dar și pe ce bază a fost stabilită suma de 600 de lei, primarul Mazăre s-a enervat la culme și a început să facă pe dictatorul.

„Costă 600 de lei ca să-ți recuperezi mașina pentru că așa vrea Mazăre. Și, dacă o să mă mai tocați mult....”, a spus primarul de Mamaia și din când în când și de Constanța vizibil deranjat de întrebările unei jurnaliste.

Așadar, obișnuit cu bodyguarzi care îi păzesc mașina și cu polițiști locali care i-o lustruiesc, primarul Radu Mazăre nu este interesat de a rezolva o problemă stringentă pentru șoferii din Constanța. Așa se face că, dezinteresul administrației publice locale de a înființa parcări suficiente în Constanța și corupția care guvernează politica privind parcările ilegale prejudiciază constănțenii, dar îmbogățesc o firmă apărută recent în oraș care nu se dă la o parte de a comite abuzuri.

De altfel, firma în cauză, alături de Poliția Locală care le este complice, a fost deja acționată în instanță de unii dintre cei care s-au simțit furați și șantajați la drumul mare, mai multe procese fiind înregistrate la instanța de judecată.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Comentarii

hotiaromana
24-09-2014
ieri, am parcat la limita unei statii de autobuz, nu deranja deloc, am intrat in farmacia de vis-a-vis, cand am iesit, disparuse deja masina...incepuse si o ploicica, am fost nevoit s-o recuperez cu 8 milioane lei, dupa ce un nenorocit de politist local mi-a completat in jumatate de ora procesul verbal, dupa inca o jumatate de ora in care ne-a tinut pe toti in afara gardului pe ploaia marunta...este o jecmaneala pe fata si nu concep felul in care s-a aprobat aceasta decizie de sleahta lui mazare... un avocat nu intra pe aici sa ne spuna si noua vreo parere?...
Marius
05-05-2014
Este de nedescris ce se poate intampla si pana unde ajunge foame si hotia in Romania. Am parcat intr-o statie de taxi care a fost infiintata de curand anterior fiind spatiu destinat parcari autovehiculelor, nici macar vopsea de marcaj care fusese aplicata ptr a delimita locurile de parcare nu a fost inlaturata si din neatentie am parcat ptr 10 minute , timp mai mult decat suficient ca s-a o ridice si sa fiu nevoit sa achit suma de 600 ron (acesta suma reprezinta 75% din venitul minim al unui salariat) firmei Litoral Connect , nu primariei s-au altei institutii a statului, ca s-a fie toata HOTIA completa la sediul unde sunt depozitate masinile mai ca zici ca politia are birou ei , unde frumusel completeza agentul procesul verbal si cam asa te alegi cu 800 ron platiti ptr. o parcare de 10 min care nu deranja pe nimeni si nu bloca o cale de acces s-au alt factor care sa necesite ridicare autovehicului. Dar toate aceste par sa se intample cu acceptul Primarului Mazare care stie sa faca locuinte sociale doar ca sa mai rotunjeasca un pic veniturile si sa sprijine toate firmele de acest gen care platesc bani negri s-a execute prestare acestor servicii si tot odata al politiei care nu o sa isi mai castige respectul niciodata . O sa contest procesul verbal chiar daca e posibil sa pierd ca asa e in Romania, si s-a ma fac clar inteles nu sunt nemultumit de respectiva contaventie si de Ridicarea Masini care in situatia mea nu era necesara.
Mari
19-03-2014
Acum cateva zile am patit un lucru similar. Masina,insa mi-a fost ridicat din incinta Spitalului Judetean Constanta.Voi face plangere.
Redactie
04-12-2013
Domnule Marian,

Lasati-ne va rog la adresa de email redactie@ziarultimpul.ro un numar de telefon, pentru a putea realiza un articol referitor la problema dumneavoastra.
marian
04-12-2013
pe 3 decembrie la ora 11 mi-au ridicat masina din parcarea de la cyti parc din parcarea pentru persoane cu handicap unde erau doua masini .eu am un handicap o proteza de sold dar nu am certificat de handicap. la sediu di aurel vlaicu reprezentantu firmei ma imbrincit politia comunitara ma amenintat iar cind am spus ca este ilegal ce fac ca este o intelegere de tip mafiot au chemat firma zip . nu este posibil sa umble prin parcarile de la centrele comerciale si sa ridice masinile. trebuie ca noi constanteni sa luam atitudine. politia comunitara platita din bani publicitrebuie sa fie in slusba cetateanului si nu aunui clan mafiot.de altfel am considerat ca trebuie sa ma adresez judecatoriei constanta, voi face plingere penala si la parchet . toti cei pagubiti sa procedeze la fel.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii