Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
ABILITY TAXI, serviciul de transport gratuit în regim taxi dedicat persoanelor cu dizabilități din municipiul Constanța a primit primele solicitări

ABILITY TAXI, serviciul de transport gratuit în regim taxi dedicat persoanelor cu dizabilități din municipiul Constanța a primit primele solicitări(445)

„Este un serviciu minunat, mă ajută foarte mult, mulțumim domnului primar Decebal Făgădău pentru că ne-a pus la dispoziție acest mijloc de transport. Mașina m-a luat de acasă, m-a dus apoi la doctor și unde mai aveam nevoie”, este declarația uneia dintre primele beneficiare a serviciului ABILITY TAXI pus la dispoziție gratuit de Primăria Municipiului Constanța.

Obiectivul principal al acestui serviciu implementat de Primăria Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, îl reprezintă asigurarea dreptului la transport adaptat al persoanelor cu dizabilități motorii, utilizatori de fotolii rulante din municipiul Constanța.

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța: „Ability Taxi este un proiect de suflet. Toate persoanele cu handicap locomotor vor beneficia gratuit de acest serviciu. Tot ce trebuie să facă este să ne anunțe cu o zi înainte și, în mod gratuit, colegii mei merg și îl însoțesc acolo unde are nevoie”.

 

ABILITY TAXI oferă transport gratuit, cu o mașină special adaptată, persoanelor cu dizabilități care folosesc scaune rulante pe raza municipiului Constanța, pentru a facilita deplasarea acestora.

Persoanele cu handicap locomotor din municipiul Constanța vor reuși, în acest fel, să ajungă mult mai ușor la programările medicale, la serviciu, la întâlnirile de recuperare, la diverse activități sociale etc.

 

Pentru a folosi serviciile ABILITY TAXI, potențialii beneficiari trebuie să aibă certificat de handicap, să aibă domiciliul în Constanța și să nu fie instituționalizați într-un centru rezidențial public.

 

Persoanele care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pot suna la următoarele numere de telefon:0241.482.031 și 0799.400.362, pentru programarea curselor. Transportul gratuit trebuie solicitat cu 24 ore înainte.

Programările și transportul efectiv se vor realiza după următorul program:

- luni – joi, în intervalul orar 08:00 – 16:30;

- vineri, în intervalul orar 08:00 – 14:00.

 

În funcție de numărul de solicitări, complexitatea și durabilitatea serviciilor, Direcția Generală de Asistență Socială Constanța are în vedere extinderea proiectului, respectiv transportul gratuit al persoanelor cu dizabilități, prin achiziționarea, dotarea și adaptarea de noi autoutilitare.

  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii