Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Violeta Alexandru, ministrul Muncii „Un singur drum la Casa de Pensii!”

Violeta Alexandru, ministrul Muncii „Un singur drum la Casa de Pensii!”(548)

"Toate documentele se trimit electronic, se comunică cu reprezentanții caselor și după ce totul este în regulă, se programează venirea la Casa de pensii pentru ridicarea deciziei. În viitor, mi-aș dori ca această decizie să fie trimisă prin poștă, cu un mesaj de mulțumire din partea statului pentru toată munca depusă de-a lungul vieții profesionale.

Pentru a le fi cât mai ușor oamenilor să își pregătească documentele în vederea pensionării și pentru că vreau să forțez lucrurile pentru modernizarea serviciilor caselor de pensii, am dezvoltat site-ul: www.pensiamea.ro.

Este făcut cu voluntari; foarte mulți oameni au simțit că vreau să facem treabă la Ministerul Muncii. Și au venit să ajute. România chiar are resurse ca să îi fie bine. Eu sunt foarte încrezătoare că #sepoate.

Am pornit această inițiativă deoarece românii merită o tranziție simplă și ușoară către pensionare. Fără zeci de drumuri la instituțiile publice. Fără mormane de copii xerox. Fără griji și stres.

La baza întregii dezvoltări economice și în spatele fiecărei școli, spital sau drum construit din bani publici stau milioanele de români care aleg să muncească și să contribuie la dezvoltarea României. Până acum, când ajungeau la finalul carierei, românii erau întâmpinați cu un haos birocratic, cu stres și drumuri obositoare. Un mod foarte neplăcut de a fi răsplătit pentru deceniile de muncă pe care le-au depus.

Cred că românii merită mai mult decât atât. De aici a plecat și inițiativa mea «Un singur drum la Casa de Pensii». Cu un nume sugestiv, această inițiativă are ca scop digitalizarea și simplificarea procesului de pensionare. Am luat această inițiativă din respect față de români și cu gândul la siguranța lor pe timpul pandemiei. De astăzi, românii pot ieși la pensie cu un singur drum la Casa de Pensii, urmărind doar 3 pași simpli:

1. Adună toate documentele cerute.
2. Încarcă documentele pe site-ul CNPP.
3. Programează-te pentru a ridica decizia de pensionare.

Să îmi spuneți și voi dacă ajută. Ideea a plecat de la dialogul meu constant cu pensionarii. Mă tot gândesc la soluții pentru a respecta oamenii care au muncit în această țară. ”

#UnSingurDrumLaCasaDePensii

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii