Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
ÎPS Teodosie, amendat de Primărie pentru lucrările de la Palatul Arhiepiscopal

ÎPS Teodosie, amendat de Primărie pentru lucrările de la Palatul Arhiepiscopal(109)

Arhiepiscopia Tomisului, condusă de ÎPS Teodosie, a fost amendată de Primăria Constanţa cu 3.000 de lei.
Primăria Constanţa a comunicat, marţi, că sancţiunea a fost aplicată după ce reprezentanţii Arhiepiscopiei au fost invitaţi să prezinte o serie de documente, dar nu au dat curs solicitării.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa, Arhiepiscopia Tomisului a depus la administraţia locală cereri pentru eliberarea Certificatului de Urbanism şi a Autorizaţiei de Construire în regim de urgenţă pentru punerea în siguranţă şi protejarea temporară a clădirii monument istoric, ca urmare a incendiului produs pe 15 octombrie 2022.

Având în vedere că Palatul Arhiepiscopal este clădire monument istoric, pentru eliberarea oricărui document urbanistic este necesar avizul/punctul de vedere al Direcţiei Judeţene de Cultură/Ministerului Culturi care, până în momentul de faţă, nu a fost transmis Primăriei Constanţa. Dacă Arhiepiscopia deţine acest document, invităm reprezentanţii instituţiei să ni-l prezinte pentru a putea elibera cât mai repede documentele solicitate", se arată în comunicat.

Cât despre amenda aplicată de poliţiştii locali, municipalitatea a informat că reprezentanţii Arhiepiscopiei au fost invitaţi la sediul Direcţiei Generale Poliţia Locală cu o serie de documente pentru lucrările de construcţii realizate la Palatul Arhiepiscopal.

"Întrucât nu au dat curs solicitării, s-a procedat la sancţionarea Arhiepiscopiei cu amendă în cuantum de 3.000 lei", amai precizat administraţia locală.

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că va contesta amenda de 3.000 de lei pe care a primit-o "ilegal" de la Primăria Constanţa.

"Arhiepiscopia Tomisului va contesta amenda dată de către Primăria Constanţa, pentru că o considerăm ilegală din următorul motiv: Legea 50 obligă pe proprietarul unei clădiri de patrimoniu să ia măsuri de urgenţă pentru securizarea clădirii în situaţia Arhiepiscopia Tomisului va contesta amenda dată de către Primăria Constanţa, pentru că o considerăm ilegală din următorul m unor ameninţări. Suntem în condiţii de iarnă, prin urmare, neavând acoperiş clădirea este în pericol să se degradeze foarte mult. De aceea, noi încă din 24 decembrie am depus pentru autorizarea unui acoperiş provizoriu, atât la Primărie, cât şi la Ministerul Culturii şi la Direcţia Judeţeană de Cultură, documentaţia necesară pentru a fi avizată. Direcţia Judeţeană de Cultură deja ne-a dat un aviz favorabil", a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

Acesta susţine că, dacă municipalitatea dorea, putea elibera, conform legii, în trei zile autorizaţia de construcţie, fiind vorba de o situaţie de urgenţă.

Pentru cei care nu știu, un puternic incendiu a izbucnit în toamnă în octombrie la mansarda Palatului Arhiepiscopal din Constanța, clădire de patrimoniu, flăcările extinzându-se pe aproximativ 800 de metri pătraţi, fără a se înregistra victime. (REDACȚIA)

 

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Ochii plâng a neputință
scris de Pompiliu Comşa
Sunt egoist. Plâng de mila mea. Nici nu ştiu cum fac pagina întâi când viaţa şi moartea scriu aceeaşi secundă. E târziu, e aproap(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • ROSTOCK - cel mai important accident naval din Deltă
  • TIMPUL * Cenaclul Elitelor - RODICA CERNEA
  • Corb la corb nu-și scoate ochii. Oare?
  • CONSTANȚA - ITALIA CEA MICĂ
  • Corupția și crima în bandă organizată la facultatea de Alimentație si Turism (AT), secția IMIT (Ingineria și Managementul din Industria Turismului) de la Universitatea Transilvania din Brașov