Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Prefectul EBOLA nu ştie că Direcţia Antifraudă este o instituţie PUBLICĂ, confundă Grecia cu Danemarca şi păgubeşte cu milioane de euro statul român, prin abandonarea proceselor! (2)

Prefectul EBOLA nu ştie că Direcţia Antifraudă este o instituţie PUBLICĂ, confundă Grecia cu Danemarca şi păgubeşte cu milioane de euro statul român, prin abandonarea proceselor! (2)(3739)

Despre abuzurile la care se dedă prefectul Eugen Bola, încă din momentul instalării sale “interimare”, cu un an în urmă, la vârful “Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa” (cum pompos se numeşte această funcţie, din 2006), scrie presa locală şi naţională, de mai mult timp.

Dar interacţiunile sale în activitatea Comisiilor de Stabilire a Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor din comunele constănţene Lumina, Mihail Kogălniceanu şi Săcele par să pună capac numeroaselor gafe şi acţiuni abuzive de până acum. Le descriem într-un serial – anchetă jurnalistică separate(ă). Arătăm, în acele materiale, cum mafia retrocedărilor imobiliare se foloseşte de prefectul Bola, pentru a pune presiune asupra comisiilor locale, în încercarea de a se eluda prevederi exprese din mai multe legi, care împiedică restituirea în natură, pe amplasamentul indicat de aşa-zişii moştenitori, a unor valoroase terenuri, aflate cu forme perfect legale în proprietatea şi exploatarea unor persoane fizice sau juridice.

 

La Lumina, mai nou, prefectul îi cere primarului să se substituie Justiţiei, neaşteptând sentinţa definitivă şi irevocabilă a acesteia!

 

În special în cazul carierei de piatră granitică de la Sibioara – Valea cu Izvorul, de pe raza comunei Lumina, prefectul Bola întinde coarda dincolo de orice limită. El le cere, practic, primarului şi consilierilor locali să… încalce legea, deposedând de proprietate pe deţinătorul legal, în folosul unor pretinşi moştenitori ai unui “plugar” latifundiar, care nu au putut dovedi, definitiv şi irevocabil, în Instanţa la care au apelat sau la comisia locală îndrituită de Lege, nici măcar faptul că terenul revendicat a aparţinut vreodată, în suprafaţele şi pe amplasamentele indicate, a aparţinut vreodată celui pe care pretend că îl moştenesc în totalitate. Reamintim că Bola face aceste presiuni abuzive după ce, tot abuziv (deci: nelegal!) a anulat o hotărâre a comisiei locale. Şi a făcut-o şi tardiv, după expirarea termenului de contestaţie şi revizuire prevăzut de lege. Asta ca să nu mai vorbim şi de faptul că mai multe acte normative, legi, exceptau şi exceptă de la orice restituire terenurile pe care se desfăşoară anumite activităţi economice, cum sunt cele (vechi de… 70 de ani!) de exploatare în cariera de la Sibioara, pentru care deţinătorul legal, proprietarul şi posesorul - executantul licenţei de exploatare, a plătit patru milioane de euro, la achiziţie, şi a investit, ulterior, alte patru milioane, conform actelor financiar – contabile!

Vom continua, în paralel, şi enumerarea celorlaltor abuzuri şi dovezi de incompetenţă ale prefectului Bola. Pentru acest episod, ne concentrăm pe câteva cazuri de abandonare a intereselor statului roman, adică de dezinteres (cel puţin!) în continuarea demersurilor în Justiţie iniţiate de către predecesorii săi, în funcţia de prefect al judeţului Constanţa.

 

Că mai confundă Grecia cu Danemarca, treacă-meargă. Dar că Direcţia Antifraudă este o instituţie PUBLICĂ, a Guvernului pe care îl reprezintă, nu una privată, trebuia să afle primul!...

 

Dar pentru că Eugen Bola, poreclit “Virusul EBOLA”, este neobosit în a crea confuzii publice şi a gafa cu nonşalanţă, iată că ne vedem “ajunşi din urmă” de o nouă năzbâtie de-a celui mai incompetent prefect pe care l-a avut judeţul, din 1990 încoace.
Zilele trecute, o colegă, jurnalistă în presa locală, a fost evacuată, pur şi simplu, dintr-o instituţie PUBLICĂ, a statului român, deşi se prezentase acolo pentru documentare, în vederea corectei informări a opiniei publice. Este vorba de sediul judeţean al nou înfiinţatei Direcţii Antifraudă. Cum această nouă structură este prezentată, de către Guvernul USL, ca fiind una dintre marile sale realizări în domeniul aplicării legislaţiei specifice, ziarista a sunat la reprezentantul acestui Guvern în teritoriu. Imensă a fost surpriza să constate că prefectul Bola considera că ar fi vorba despre sediul unei instituţii… PRIVATE!
Asta depăşeşte până şi gafa finală din cazul gestionării dezastruoase a situaţiei navei cu deşeuri toxice “MSC FLAMINIA”, când prefectul declara întregii prese locale că portcontainerul va pleca în Grecia, la decontaminare, în timp ce avea, de două zile!, pe birou, documentele care specificau clar, cu litere de tipar, că vaporul are destinaţia… Danemarca!

 

Trei acţiuni abandonate juridic de Bola, în dauna statului român!

 

Trei exemple despre felul ciudat în care înţelege prefectul Bola să apere interesele statului roman. Enumerăm, acum, trei dintre cazurile cele mai flagrante, urmând să le detaliem (împreună cu multe altele!), ulterior.

Cazul litigiului dintre Muftiatul Cultului Musulman şi patronul pizzeriei “Cin-Cin”, adică al terenului din curtea Geamiei Vechi, din centrul Constanţei, pe care a construit respectivul agent economic, este ultramediatizat, chiar şi în presa centrală. Prefectul de până în mai 2012, Claudiu Iorga-Palaz, a considerat că este de datoria Instituţiei Prefectului să intervină, mai multe acte normative obligându-l, chiar, în acest sens! Nu aceeaşi părere o are actualul prefect, Eugen Bola. Acesta nu numai că nu şi-a trimis reprezentanţii la înfăţişări, în procesul asupra acestei speţe, dar, după pierderea lui, prin neprezentare, l-a denunţat, practic, pe fostul prefect, declarându-l… responsabil pentru daunele cerute de “Cin-Cin” (400. 000 de euro)! Asta, şi nu câştigarea procesului, era grija lui Bola… Până una-alta, statul (adică… noi toţi!) este (suntem) bun(i) de plată!

Dosarul PENAL, din 2011, iniţiat pe baza sesizării făcute la Parchet, de către acelaşi prefect Palaz, în numele Instituţiei pe care o reprezenta, în legătură cu primarul Mincu, de la Tuzla, FILMAT în timp ce încasa contravaloarea combustibilului încărcat în rezervoarele autovehiculelor unor persoane particulare, carburanţi plătiţi la pompă cu… cardul Primăriei, deci din bugetul public local! (Individul cumpăra benzină cu banii Primăriei şi o vindea, băgând sumele în buzunar!)

Cazul proiectului Portului şi silozului de cereale de la Limniţa - Izvoarele, care, la sesizarea aceluiaşi Palaz, este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) – Bucureşti. Acolo implicările erau (şi sunt) din zona Consiliului Judeţean. De când este în funcţie (un an), prefectul Eugen Bola nu a mai solicitat niciun fel de datebreferitoare la stadiul anchetei, deşi denunţul se referee la fraude de sute de mii, poate chiar milioane, de euro, bani PUBLICI!

 

Aşa săracă “rezervă de cadre” are PNL-ul, la Constanţa?!...

 

Aşa cum spuneam, aceste trei cazuri, ca şi altele, de acelaşi gen, vor fi detaliate, în episoadele următoare. La fel, vor fi trecute în revistă şi dezastruoasa gestionare a cazului navei “Flaminia” (rezultatul fiind acela că agenţii economici români au pierdut ocazia de a încasa cel puţin 30 de milioane de euro!), completa degringoladă, de la “Instituţia Prefectului” în legătură cu deciziile ce trebuiesc luate în cazul primarilor declaraţi în stare de incompatibilitate, de către Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI), inducerea în eroare a opiniei publice şi neştiinţa coordonării acţiunilor ce-i cădeau în responsabilitate în cazul Podului Rutier de peste Canalul Dunăre – Marea Neagră, de la Agigea, completa ignoranţă în legătură cu validitatea unor acţiuni locale, de genul referendumului de la Costineşti, pe tema gazelor de şist, ş. (multe) a.

TOATE ACESTE FAPTE ALE PREFECTULUI BOLA POT FI ÎNCADRATE ŞI PENAL: DE LA ABUZ PÂNĂ LA NEGLIJENŢĂ ÎN SERVICIU, ŞI CHIAR INSTIGARE LA COMITEREA DE INFRACŢIUNI (ÎN CAZUL RETROCEDĂRILOR)!
Şi atunci, rămâne întrebarea: Totuşi, nu are PNL nicio altă variantă, pentru funcţia de prefect al judeţului Constanţa, care le revine conform blestematului de “algoritm politic”, în cadrul USL?!...

(Va urma)


Articole pe aceeaşi temă:

“BO(a)LA lungă - moarte sigură, pentru judeţul unde-i prefect un om al abuzurilor, comenzilor politice şi incompetenţei crase! Chiar nu mai are PNL altă variantă pentru “Instituţia Prefectului”, la Constanţa?... (1)”, Secţiunea „Dosarele Timpul”, 19.11.2013;“PROMO -- HOŢUL STRIGĂ... "HOŢII" : MAFIA RETROCEDĂRILOR IMOBILIARE, ÎN SUD-ESTUL ROMÂNIEI!”, Secţiunea “Dosarele Timpul”, 12.11.2013;
“EXCLUSIV - FALS ŞI UZ DE FALS? MAFIA RETROCEDĂRILOR IMOBILIARE, din judeţul Constanţa, prezintă instanţelor şi comisiilor competente ACELAŞI ACT - UNICAT ÎN… FORME DIFERITE! Judecătoria nu observă... (Partea a treia)”, Secţiunea „Dosarele Timpul”, 07.11.2013;
“EXCLUSIV. MAFIA RETROCEDĂRILOR IMOBILIARE este susţinută de deciziile NELEGALE ale Comisiei de la Prefectură şi de presiunile... “Virusului E.BOLA”! (Partea a doua)”, Secţiunea “Dosarele Timpul”, 04.11.2013;
“Virusul “Ebola” bântuie devastator prin Prefectura Constanţa: reprezentantul Guvernului în teritoriu face presiuni ilegale asupra Comisiei de reconstituire a dreptului de proprietate din Lumina, pentru a o determina să ignore legea! (Partea 1)”, Secţiunea “Dosarele Timpul”, 29.10.2013.


OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Mărirea și prăbușirea lui Florin Cîțu
scris de Radu Vladimirescu
Îl mai țineți minte pe Florin Cîțu, cel care din postura de postac pe Facebook a bifat în doar trei ani de zile funcțiile de ministr(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii