Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
interviuri
Senator Evdochia Aelenei: Vaporașele trebuie să rămână pe poziție!

Senator Evdochia Aelenei: Vaporașele trebuie să rămână pe poziție!(572)

Preluând nefastul exemplu al expreședintelui-comandant, edilul vice amiral dorește casarea și vânzarea la fier vechi a ceea ce a rămas dintr-o flotă pusă la propriu, pe butuci.

Sunt cele 5 vaporașe, frumos pictate de studenții de la Arte Plastice, care dau culoare unui oraș văduvit de statui sau monumente, constituind repere ale identității locale.


Am profitat de prezența la sediul partidului, a senatorului AUR Constanța, Evdochia Aelenei, pentru a-i afla opinia referitoare la încercarea administrației locale de a casa cele 5 vaporașe de la ieșirile din oraș și de la Gară, având drept cadru legal HCLM/31.03202.

 

Reporter: Doamnă senator, cum comentați acest HCLM? Este benefic?

Evdochia Aelenei: Este o aberație. Ca în proverbul „țara arde și baba se piaptănă”, primarul și cei 17 consilieri locali care au votat-o, în loc să rezolve problemele stringente ale Constanței, mă refer la finalizarea asfaltărilor, crearea de locuri de parcare, repararea conductelor de termoficare, amenajarea spațiilor verzi, s-au chitit pe bietele vaporașe.
Acestea sunt totuși frumoase și în nici un caz nu ar trebui casate, ci reamenajate și vopsite, căci constituie un element definitoriu pentru Constanța.

 

Reporter: Dar s-a justificat că ar costa prea mult aceste reparații!

Evdochia Aelenei: Complet fals! Soțul meu (deputatul AUR Dănuț Aelenei) care este mecanic șef navă,a spus că devizul întocmit de Primărie este exagerat, de cca 1,9 milioane lei. Suma ar fi aproximativ egală cu sablarea, sudarea și vopsirea unei nave reale într-un doc, ceea ce nu este cazul.

 

Reporter: S-a menționat în nota de fundamentare că vaporașele ar constitui un pericol pentru populație?

Evdochia Aelenei: Altă aberație! Eventual cel de la Gară, ar putea fi îngrădit, zona fiind intens circulată, restul de 4 vaporașe fiind amplasate la ieșirile din oraș. Oricum ar trebui întocmit un deviz de către un specialist naval independent.

 

Reporter: Primarul Vergil Chițac a declarat că se lucrează la un proiect tehnic pentru alte simboluri, care vor înlocui aceste vaporașe.

Evdochia Aelenei: Așa o fi, dar e de durată. Eu propun să fie vopsite (cu ajutorul voluntarilor artiști plastici și studenți, ca în 2016) și, pe parcurs, să fie amplasate și alte simboluri cu tematică navală.
Primarul Chițac să ia lista cu orașele înfrățite cu Constanța - Rotterdam, Turku, Brest și să vadă că aceste elemente de artă urbană există în aceste mari orașe porturi.

 

Reporter: Domnul Lucian Murariu, președintele Asociației Comandanților de Navă, a acționat în instanța de contencios administrativ hotărârea.

Evdochia Aelenei: Bravo lui! Atât eu, cât și soțul meu, ne raliem acestei inițiative curajoase și de bun simț civic. Deși la Tribunal a fost respinsă, este în pronunțare la Curtea de Apel Constanța, chiar în aceste zile.

 

Reporter: Doamna avocat ne-a declarat că încă nu s-a judecat fondul problemei.

Evdochia Aelenei: Iuliana Sârbu este o avocată tânără dar tenace și bine pregătită, este membru AUR și sunt sigură că va câștiga procesul, care în fond este benefic pentru un oraș care și așa duce lipsă de statui, monumente și astfel de simboluri. Vaporașele trebuie să rămână pe poziție!

 

Reporter: Vă mulțumesc!

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii