Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
Pamflet
OSÂNZEANA

OSÂNZEANA(392)

România e cu bune și cel mai ales cu cele rele. De la primele cuvinte așternute pe coala albă lacrima în pleoape începe să bată. Pașolc na turbinca. Cioprti.

Mă tot uit, ca orice român cu bunul simț rămas încă la purtător, ce a fumat fumeia asta. Cum nu știți care: cea care folosește fără noimă pronumele demonstrativ. Dar și expresii de mahala, chipurile colocviale, anapoda, evident din puturoșenie și din lipsa unui vocabular adevărat.

Deși are mama medic, mare barosană la Loja Msonică a muierilor, nu a învățat încă cum să vorbească. Încurajată de o bună parte din presa românească care a devenit o curvă în loc de cea de-a patra putere în stat.

Finalizarea unui dosar penal poate fi NUP, nu este loc de o informație.. După care uită de chestier. Serviciile lor din serviciile noastre ne lucrează. Pe bani mulți, căci ne împrumutăm să-i plătim.

Nu aș fi corect deontologic dacă nu aș recunoaște că multe dintre cele urlate de OSÂNZEANA sunt adevărate, dar tonul face muzica. Place la o parte din analfabeții funcționali, în familiile cărora muierea țipă la fel, bărbatușul înainte de ajunge acasă se oprește la cârciumă și se face mut, apoi odată pășit pragul casei se crede zmeu și înainte de a adormi, îi trage o bătaie pe cinste femeii în fața copiilor, pe motivul știe ea de ce.

Zilele acestea, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a răspuns ironic când a fost întrebat dacă i-a cerut lui Mircea Geoană să candideze la alegerile prezidenţiale. “După ce i-am cerut domnului Mircea Geoană, am plecat şi am sunat-o pe doamna Şoşoacă şi i-am propus să fie premier”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ce jignire mai mare ți-o poate aduce diplomatic un alt politician care te folosește numai și numai cu scopul de a scoate AUR-ul dintr-un posibil joc prilejuit de alegerile care vor urma. Ia închipuiți-vă tandemul Geoană președinte și Șoșoacă premier, adică pe mâinile cui vor să ne dea servicile. Nu-i așa că e horror? În acelaşi timp, nr 2 al NATO se situează pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26,5%, indică datele unui sondaj realizat de INSCOP în ianuarie.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că partidele Dianei Şoşoacă şi al lui George Simion nu mai cresc în preferinţele electoratului. S-au oprit undeva la 20% şi nu au cum să ajungă la guvernare. Întrebat dacă cei doi, Diana Şoşoacă şi George Simion, sunt oamenii Rusiei, preşedintele UDMR a arătat că ”pot fi, aşa cum se comportă, dar el nu are dovezi”.

Cum e la fel de adevărat că nici formațiunea sa nu stă pe roze, mai ales că în opinia noastră nu va mai intra în Parlament. Lucru benefic pentru naționaliști și extremiști. La ora asta, nr 2 al NATO Mircea Geoană se situează pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26,5%, urmat de Marcel Ciolacu, Diana Şoşoacă, George Simion şi Nicolae Ciucă, indică datele unui sondaj realizat de INSCOP în ianuarie.

Lui OSÂNZEANA, că acum când teritoriile românești sunt lovite de dronele rusești, i-a pierit patriotismul. Ah, era să nu uit; dar este patriotul rușilor, nu a românilor. Îi urăm să trăiască prosperitatea rusească, noi rămânem cu cățel și cu purcel în UE. Și să nu uite că Rusia a dăruit lumii doar sărăcie, mizerie, moarte și violuri. M-auzi, madam? Contrazice-mă.

Acum câteva ore aflu că Marcel Ciolacu a anunțat că alegerile nu se vor comasa. Diana Șoșoacă nu a scăpat prilejul de a ieși în față, deși nimeni nu a solicita-o să vină la tablă și a declarat, urlând ca de obicei: “A rămas cum am spus eu. Nici nu se poate comasarea.”

 

Haideți să ne și jucăm un pic, căci doar suntem sado-masochiști.

 

Varianta 1 – alegeri prezidenţiale. Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidenţiale, din cei 80,2% dintre români care au o opţiune de vot clară: 24,6% l-ar alege pe Mircea Geoană (candidat independent); 15,1% i-ar da votul lui Marcel Ciolacu (PSD); 14,8% ar pune ştampila de vot pe Diana Şoşoacă (din partea SOS România); 10,8% ar vota cu Nicolae Ciucă (PNL); 10,7% ar vota cu Victor Ponta (Pro România); 10,4% ar vota cu George Simion (AUR); 4,7% cu Cătălin Drulă (din partea Alianţei Dreapta Unită); 4,1% cu Dacian Cioloş (REPER); 3% ar vota cu Kelemen Hunor (UDMR); 1,7% dintre români ar alege un alt candidat.

 

Varianta 2 – alegeri prezidenţiale şi comparaţie cu septembrie şi noiembrie 2023. În varianta de candidaţi testată inclusiv în septembrie şi noiembrie 2023, dacă duminica viitoare ar fi chemaţi să voteze noul preşedinte al României: 26,5% dintre români l-ar alege pe Mircea Geoană, candidat independent, (25,3% în septembrie şi 26,2% în noiembrie 2023); 18,9% ar pune ştampila pe Marcel Ciolacu, candidat din partea PSD (19,5% în septembrie şi 20,8% în noiembrie 2023); 14% pe Diana Şoşoacă, din partea SOS România (10,1% în septembrie şi 14,4% în noiembrie 2023); 13,3% ar vota cu George Simion (AUR) - (18,7% în septembrie şi 14% în noiembrie 2023); 11,4% cu Nicolae Ciucă (PNL) - (11,2% în septembrie şi 12,1% în noiembrie 2023); 5,9% cu Cătălin Drulă (din partea Alianţei Dreapta Unită) - (5,6% în septembrie şi 4,2% în noiembrie 2023); 5,1% ar vota cu Dacian Cioloş (REPER) - (4,1% în septembrie şi 3,9% în noiembrie 2023); 3,6% cu Kelemen Hunor (UDMR) - (2,7% în septembrie şi 2,4% în noiembrie 2023); 1,3% dintre români ar alege un alt candidat (2,8% în septembrie şi 1,9% în noiembrie 2023).

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda News.ro. Datele au fost culese în perioada 16 - 24 ianuarie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului.

 

 

Să nu te caci de râs? Pare că bate cineva la ușă să alegem răul din mai rău, nicidecum binele. Trebuie musai să bag 25 de flotări șți o tură de regiment.

OSÂNZEANA trebuie să stea pe muncă, altfel poluează. Dacă nu e cumva déjà târziu. Degeaba. Cerul e tot mai aproape de pământ. Părem sau déjà suntem o țară fără țară. Iar Diana pare în continuare putreziciunea mărului, frumos pe dinafară.

 

 

Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii