Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Cum a mimat PMP opoziția față de Victor Ponta

Cum a mimat PMP opoziția față de Victor Ponta(2131)

Partidul Mișcarea Poluară a susținut, în campanie, că votează anti-Ponta. Conducerea PMP nu a afirmat niciodată că vota pro-Iohannis. Unul dintre fondatorii partidului, Adrian Papahagi, a explicat astăzi atitudinea partidului și a președintelui său, Elena Udrea. Mai mult, acesta a punctat și modul în care funcționează o rețea infracțională. Elena Udrea nu a fost acuzată de nimic de autorități, dar numele ei apare în strânsă legătură cu persoane care au acum probleme cu legea.

Iată cum funcționează o grupare infracțională, în opinia lui Adrian Papahagi:

”Cocoș - "afaceristul" divorțat strategic de Elena Udrea, asociat cu
- Gheorghe Stelian - samsarul imobiliar care a primit terenul supraevaluat de la 100 mil. la 400 mil. lei, același care i-a vândut Elenei Udrea cu 900.000 euro un teren preluat de la moștenitoarea de drept cu 10.000 euro, asociat cu
- Alexandru Faur - care a preluat (!!!) creditul de 3 mil. euro al Elenei Udrea la BRD
- Alina Bica - șefa DIICOT, aka evaluatoarea, prietenă a Elenei Udrea, parteneră de shopping, care a semnat pe evaluarea terenului producând un prejudiciu de 300 mil lei, numită de Traian Băsescu la propunerea lui
- Victor Ponta - prim-ministru, cel care răspunde la telefonul lui Cocoș cu "ordonați", fost asociat cu Elena Udrea într-un cabinet de avocatură
- Anamaria Topoliceanu - fostă șefă a Companiei Naționale de Investiții, prietena Elenei Udrea și parteneră de shopping parizian cu Udrea și Bica, actualmente avocata lui Gheorghe Stelian.
ETC.
Firește, în toată această afacere, Elena Udrea n-are nicio legătură. Ea era întâmplător soția, prietena, partenera de afaceri sau avocatură a acestor personaje. Ea nu avea nicio influență în stat. Ea e preacurată și preacinstită, pe lângă că întrupează România frumoasă. Ea a venit în politică cu Mercedes, cum spunea cineva, ea s-a născut milionară în euro. Ea a fost cel mai eficient ministru, cum ne spunea altcineva. Ea e perfectă, nu mai fiți frustrați și misogini!”

După toată această explicație, fondatorul PMP are și un PS: ”PS: Am uitat: Elena Udrea n-avea niciun interes să iasă președinte Victor Ponta. LOL”, spune Papahagi.

Cine este Alina Bica

Alina Bica, prietena de shopping a Elenei Udrea, a fost reţinută de DNA pentru abuz în serviciu, într-un dosar privind o despăgubire ilegală făcută de o comisie din ANRP din care actualul procuror-şef al DIICOT a făcut parte. Secţia de procurori a CSM s-a reunit, joi seară, pentru a discuta solicitarea DNA de reţinere şi arestare a Alinei Bica şi au încuviinţat reţinerea şi arestarea la domiciliu. În acelaşi dosar, procurorii anticorupţie au pus în mişcare acţiunea penală şi i-au reţinut pentru 24 de ore pe Lăcrămioara Alexandru şi pe Dragoş Bogdan. Cei trei sunt acuzaţi de abuz în serviciu, după ce Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP din care au făcut parte a acordat o despăgubire pentru un teren supraevaluat din Capitală.
Pe 15 octombrie 2014, Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în legătură cu reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, în suprafaţă de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, sector 2. Potrivit procurorilor, la data de 15 martie 2011, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, din care făceau parte Alina Bica, Lăcărmioara Alexandru şi Dragoş Bogdan, a aprobat raportul de evaluare a terenului de 13 ha din Capitală cu încălcarea prevederilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei.
Astfel, membrii comisiei, luând la cunoştinţă de concluziile raportului de evaluare a terenului, nu au constatat că expertul evaluator a supraevaluat terenul respectiv, de la 113.954.741 lei (valoare reală) la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemănător situat într-o zonă centrală a Capitalei). Aceştia ar fi fost conştienţi însă că terenul era supraevaluat, aspect ce reiese şi din faptul că, anterior, în şedinţa din 24 februarie 2011, când dosarul respectiv mai fusese analizat, s-a dispus amânarea luării unei decizii pentru următoarea şedinţă, fiind solicitată participarea evaluatorului şi întocmirea unui scurt istoric al dosarului, mai notează anchetatorii. După emiterea deciziei de despăgubire, la data de 15 martie 2011, oamenii de afaceri, beneficiari ai drepturilor litigioase asupra terenului din anul 2010, au obţinut titluri de conversie în acţiuni la Fondul Proprietatea, listat la bursă din data 25 ianuarie 2010, în cuantum de 377.282.300 lei, echivalentul a 89.426.189 euro (755/metru pătrat). Prin îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu, de către membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a fost produs statului român un prejudiciu în valoare de 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro), reprezentând supraevaluarea, concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase, mai spun procurorii.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Alina Bica, în mod indirect şi voalat, ar fi sugerat celorlalţi membri ai comisiei să aprobe dosarul de despăgubire al omului de afaceri Gheorghe Stelian, un apropiat al lui Dorin Cocoş. Concret, explică sursele citate, Alina Bica nu le-ar fi solicitat direct membrilor comisiei acest lucru, dar a lăsat de înţeles că documentaţia din dosar era corectă, astfel că puteau semna fără grijă. La un timp după aprobarea acestui dosar, Alina Bica ar fi primit, prin interpuşi, un teren în comuna Snagov. Sursele citate arată că nu este clar dacă interpuşii sunt cunoştinţe sau rude ale omului de afaceri Gheorghe Stelian, dar menţionează că, imediat ce terenul a intrat în posesia Alinei Bica, aceasta l-a vândut, iar o parte din banii obţinuţi astfel ar fi ajuns la Dorin Cocoş.

Bica a fost recent în atenţia publică, înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, după ce a apărut într-o serie de fotografii alături de Elena Udrea, la Paris. Fotografiile respective au apărut, timp de câteva ore, pe un site, unde nu au mai putut fi apoi accesate. Alina Bica este şefa DIICOT din mai 2013, fiind numită la propunerea ministrului interimar al Justiţiei de atunci, premierul Victor Ponta. În septembrie 2012, numele ei era vehiculat pentru funcţia de procuror general. Tot atunci, în presă a fost publicată o convorbire telefonică interceptată pe care aceasta ar fi avut-o cu fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, discuţie în care Bica se interesa de funcţia pe care urma să o ocupe la ANAF o cunoştinţă a ei.

Opoziție de fațadă și în Constanța?

Ținând cont de cele de mai sus, întrebarea care se ridică este cât de credibilă este opoziția pe care o face PMP atât la nivel național, dar și la nivel local? Poate reprezenta, în Constanța, Claudiu Palaz, președintele filialei județene, o adevărată opoziție în condițiile în care se pare că azimutul dictat, faptic, de la București, ar fi altul? Cum răspunde PMP Constanța acestor acuzații care sunt audse fostului soț al președintelui partidului? Va veni cu explicații pertinente sau va încerca să pună batista pe țambal, în binecunoscutul stil al politicienilor români? Rămâne de văzut ce va face Claudiu Palaz în viitor, mai ales că dosarul acesta este de-abia la început și suntem siguri că ne va rezerva suprize în viitor.
 

Foto: Elena Udrea și Alina Bică, la cumpărături în Paris (foto: www.hotnews.ro)

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii