Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Coincidență sau trafic de influență? Cum se contrazic angajații Primăriei Constanța și Radu Mazăre

Coincidență sau trafic de influență? Cum se contrazic angajații Primăriei Constanța și Radu Mazăre(3582)

În epistola către constănțeni trimisă la începutul anului, primarul Constanței, Radu Mazăre, spune că în acest an se va relua programul de asflatare.

”În 2015 vom reporni programul de asfaltare urmând să lucrăm dublu pentru a recupera lucrările nerealizate în 2014. O prioritate o vor constitui trotuarele, parcările dintre blocuri, sensurile giratorii și noua stradă Eduard Caudella din cartierul de locuințe pentru tineri-zona Baba Novac”, spune primarul.

Afirmațiile sale se contrazic cu cele ale subordinaților săi. Mai exact ne referim la directorul SC Confort Urban SRL, Cristinel Viorel Farcaș. Iată de ce.

În cartierul Compozitorilor, de care vorbește Mazăre, în prezent este asfaltată o jumătate de stradă. Este vorba despre Rapsodiei, acolo unde, coincidență sau nu, are o vilă Valentin Preda, fost consilier al lui Radu Mazăre, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Curios, spuneam, strada a fost asfaltată numai pe jumătate, adică până în fața vilei lui Valentin Preda. În urma unei solicitări a Asociației Constanța Ia Atitudine, Primăria Constanța a precizat că asfaltarea străzii Rapsodiei a avut la bază o autorizație de construire emisă în septembrie 2012. ”Motivul pentru care a fost prioritară la proiectare și asfaltare este acela că această stradă este strada principală din care pornesc mai multe străzi, erau finalizate lucrările pentru utilități, imobilele erau deja construite și mare parte din iluminatul public”, se arată în răspsunsul primăriei.

”La terminarea parțială lucrărilor, s-a întocmit procesul verbal nr. 99/25.01.2013 la o valoare de 1,28 milioane lei”, spune conducerea SC Confort Urban SRL.

”Lucrările de asfaltare vor fi reluate după încheierea unui nou contract pentru reabilitare străzi pentru perioada 2015, 2016, 2017, funcție de bugetul alocat și după parcurgerea unei nou proceduri de achiziție publică. Preconizăm, dacă procedura se desfășoară conform graficelor, să încheiem contractul la începutul anului 2015”, se arată în răspunsul semnat de directorul general al SC Confort Urban SRL, Cristinel Viorel Farcaș, anul trecut.

Foto: În imagine aveți locul până unde s-a asfaltat pe strada Rapsodiei.


Din scrisoarea primarului reiese clar însă că strada Rapsodiei nu este o prioritate și că autoritățile locale se vor concentra pe Eduard Caudela. Ambele artere, precizăm, fac legătura între străzile Soveja și Baba Novac.

Ziarul Timpul întreabă oficial reprezentanții Primăriei Constanța și pe primarul Radu Mazăre: dacă strada Eduard Caudela era atât de importantă (mai ales că ea trece prin dreptul locuințelor pentru tineri) DE CE NU S-A ÎNCEPUT ASFALATREA CU EA? De ce s-a început cu strada Rapsodiei?

Răspunsurile oferite de către Primăria Constanța Asociației Constanța Ia Atitudine nu stau în picioare, pentru că între Caudela și Rapsodiei nu există și nu exista nicio diferență. Strada Eduard Caudela are o lungime de 960 metri, o lăţime de 7 metri şi o suprafaţă carosabilă 6.720 mp. Strada Rapsodiei are o lungime de 910 metri, o lăţime de 7 metri şi o suprafaţă carosabilă de 6.370 mp. Excepția este că pe strada Caudela stau sute de tineri care au cumpărat locuințele construite de primărie, iar pe Rapsodiei stă ”băiatul performant” Valerică Preda. Reamintim că acesta este în prezent cercetat penal pentru complicitate la folosirea, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informaţii în legătură cu fapte de corupţie şi infracţiunea de deţinere, în afara îndatoririlor de serviciu, a unui document ce constituie secret de stat. Faptele s-ar fi întâmplat în perioada în care era secretat de stat în Ministerul Transporturilor.

În paranteză fie spus, vila acestuia a putut fi observată pe site-urile de vânzări imobiliare.

Întrebarea este: se putea asflata Caudela? Răspsunsul este afirmativ. Dovada: Primăria Municipiului Constanţa a depus în septembrie 2013, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, proiectul „Amenajare carosabil şi trotuare pe străzile Eduard Caudela, Titus Cergău, Raspodiei, Sergiu Celibadache, Haraclea Darcle”.

Rămâne de văzut ce va face Primăria Constanța: va continua asfaltarea străzii Rapsodiei sau o va lăsa baltă și va începe lucrările pe Caudela? În funcție de acțiunile sale vom ști dacă vorbim de coninc idență sau trafic de influență la semnarea contractului pentru asfaltarea unei jumătăți din strada Rapsodiei.

 Foto: În imagine aveți locul până unde s-a asfaltat pe strada Rapsodiei.
 

Vă recomandăm și:  Cum s-a asfaltat strada pe care stă ”performantul” Valerică Preda până în dreptul vilei sale 

OMD MAMAIA CONSTANTA

Comentarii

Eu
16-11-2015
Finalizare sistem iluminat public si asfaltare strazi, parca era vorba... De asfaltare nu se mai spune nimic. Pe strada Rapsodiei la ora asta inca nu s-a montat niciun stalp, ce sa mai vorbim de asfaltare sau finisaje, asta cu o luna inainte de termenul de finalizare al proiectului. Va bateti joc de noi?! Ati conditionat asfaltarea strazilor din cartierul Compozitori fata de instalarea sistemului de iluminat public : va fac cunoscut d-nule Primar, faptul ca cele doua activitati nu au nicio legatura una cu cealalta : santurile (daca se pot numi asa) au fost realizate pe langa casele oamenilor, eventual pe zona de trotuar (asa cum ar trebui sa existe intr-un ORAS), si nu pe suprafata carosabila. In cartierul Compozitori, ca exemplu, nu se mai lucreaza de 1 luna (s-a lucrat cam 2-3 saptamani sa se sape un ,,sant' si sa se monteze cativa stalpi pe UNELE strazi - nu toate), pamantul rezultat in urma sapaturilor a fost aruncat pe strazi, asta ca ploile care vor urma sa produca o mocirla adevarata. Pentru reprezentantii autoritatii contractante si a castigatorului Luxten : ne puteti raspunde cu 1 luna inainte de finalizarea proiectului cand se va finaliza iluminatul public si cand vor fi asfaltate strazile in cartierul Compozitori ?
gigel frone
05-02-2015
Sa faca asfaltari direct spre puscarie, o sa le foloseasca pe viitor.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii