Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Cine sunt consilierii locali ai Constanței. Valentin Ciorbea, profesorul premiat de Academia Română

Cine sunt consilierii locali ai Constanței. Valentin Ciorbea, profesorul premiat de Academia Română(2976)

Continuăm prezentarea consilierilor locali ai Constanței cu al doilea consiler PSD, în ordine alfabetică.

Valentin Ciorbea este format din alt aluat față de majoritatea consilierilor locali. Vă dăm numai un exemplu: în 2007 a primit, din partea Academiei Române, premiul „Mihail Kogălniceanu”, distincţie acordată realizărilor ştiinţifice de înaltă valoare. Premiul a fost acordat pentru lucrarea „Evoluţia Dobrogei între 1918-1944”. A fost prima lucrare dedicată istoriei Dobrogei, premiată de Academia Română, în cei peste 100 de ani, de când instituţia acordă astfel de recunoaşteri.

Dacă vreți și alt exemplu, mai pragmatic: se trezește dis de dimineață, face sport citește, studiază, refuză de câte ori poate să circule cu mașina, preferând să meargă pe jos. Și, rețineți, are aproape 70 de ani.

Valentin Ciorbea este o somitate în domeniu. Este autor și coautor a aproape 20 de cărți și peste 100 de studii și probabil că a citit mai multe cărți decât jumătate din consilierii locali împreună. A scris despre istoria Dobrogei, cum spuneam, despre istoria marinei și despre istoria universală contemporană.

Valentin Ciorbea mai are un merit: acela de a fi îndrumat în carieră, în calitate de profesor, mii de studenți. Un coleg de catedră, Stoica Lascu, vorbea despre el, în 2011, când împlinea 65 de ani, ca despre un exemplu al ”lucrului bine făcut”. Paradoxal, un social-democrat este exemplul pe care vrea să îl impună acum un președinte de țară liberal. Iată ce spunea atunci Stoica Lascu: ”Valentin Ciorbea reprezintă o garanţie a lucrului temeinic făcut, fără concesii paraştiinţifice şi conjuncturale în pregătirea doctoranzilor, care, iată, au şansa a găsi, în numeroasele şi valoroasele tomuri pe care le-a scris, autentice şi preţioase modele de cercetare.”

Ce face Valentin Ciorbea în Consiliul Local? Membru PSD, acesta nu iese din linia partidului. Este însă respectat atât de colegi, cât și de cei din opoziție, iar atunci când ia cuvântul este ascultat. Din informațiile noastre, PSD a insistat ca acesta să facă parte din Consiliul Local datorită valorii sale academice, pentru a compensa astfel posturile oferite pe tavă fiilor unor sponsori ai partidului.

În ceea ce privește lucrurile mai pragmatice, Valentin Ciorbea se laudă, după o viață de muncă, cu un apartament de 50 de metri pătrați. A strâns puțin peste 100.000 de lei în conturi și are o pensie bună, de aproape 4.000 de lei pe lună, la care se adaugă indemnizația de consilier.

Considerăm că locuitorii Constanței ar avea numai de câștigat dacă Valentin Ciorbea s-ar implica mai mult în ședințele de Consiliu Local.

De asemenea, reamintim că le cerem public, tuturor consilier locali plătiți de către noi, să își prezinte un raport anual de activitate.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii