Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Cine sunt consilierii locali ai Constanței. Ibraim Temur, sindicalistul pesedist

Cine sunt consilierii locali ai Constanței. Ibraim Temur, sindicalistul pesedist(1984)

Ibraim Temur este numele unui consilier local al Constanței, pe care locuitorii orașului l-au ales să le reprezinte interesele.

Ibraim Temur, PSD, a fost ales în funcția de consilier în anul 2008. Era pe atunci unul dintre cei mai importanți sindicaliști din municipiu. Ocupa funcțiile de președinte al Sindicatului Liber Transport în Comun RATC, era primvicepreședinte al Federației Sindicatului Transloc, dar și vicepreședinte al filialei județene Constanța a Blocului Național Sindical.

Sindicalistul s-a remarcat, imediat după ce a fost ales consilier local, în câteva scandaluri la locul de muncă, RATC, regie care de mulți ani are probleme și pe care, la un moment dat, primarul a vrut să o privatizeze. În octombrie 2009, o parte din sindicaliștii regiei protestau public împotriva metodelor lui Ibraim. „Suntem o parte a membrilor de sindicat şi suntem nemulţumiţi de modul cum a gestionat dl. Temur Ibraim problemele sindicatului. Nu este vorba doar de şoferi, ci şi de mecanici, dispeceri, echipe de control. Nu au fost organizate şedinţe cu sindicaliştii, nu ni se spune ce s-a făcut sau nu pentru noi. Mulţi dintre membrii sindicatului nici nu ştiu cine sunt reprezentanţii lor. Noi nu am ştiut când au fost alegerile pentru desemnarea conducerii, se pare că au fost undeva pe la începutul anului. În plus, nu ni se pare normal ca liderul de sindicat să ocupe şi funcţie de conducere în cadrul regiei, unde s-a mai pomenit aşa ceva?”, declara atunci unul dintre angajați, citat de presa locală. I s-a cerut demisia, dar PSD-istul a refuzat, deși a recunoscut că nu a putut să obțină o majorare salarială pentru sindicaliști. O parte dintre ei au plecat la un sindicat paralel.
În 2013, Temur Ibraim, în calitate de vicepreședinte al Federației Transloc, solicita modificare legii, astfel încât să se poată acorda salarii și în unităţile care înregistrează pierderi și acordă subvenţii şi gratuităţi anumitor categorii sociale. “Această lege pentru noi este discriminatorie pentru că nu ne permite să negociem niciun procent la salariu. De doi ani și șase luni de zile nu am mai primit nicio majorare salarială”, a declarat el. Protestul era îndreptat împotriva Guvernului Ponta, nu a lui Radu Mazăre. Deși RATC este o instituție subordonată Primăriei Constanța, sindicalistul nu a ridicat niciodată vocea împotriva primarului.

Cert este că, la fel ca în multe cazuri, funcția de sindicalist a însemnat o trambulină către funcții mai importante.

Ales pe listele PSD, Temur Ibraim nu a făcut niciodată notă discordantă cu linia partidului, votând cuminte și conștiincios toate proiectele propuse de colegi. Nu ne aducem aminte decât o singură excepție, cândva prin 2012, când acesta a ținut să se abțină de la un proiect privind aprobarea unor măsuri referitoare la consiliul de administraţie al RATC Constanţa. Motivul: lucra în regie. De asemenea, nu ne aducem aminte să fi inițiat vreun proiect de lege.

Ibraim Temur este în prezent șef serviciu la RATC, de unde a câștigat anul trecut 29.900 de lei. În caliate de consilier local a mai câștigat 8.400 de lei, dar și 6.000 de lei din calitate de membru al Consiliului de Administrație (nespecificat), dar și 6.000 de lei ca vicepreședinte al unei societăți. Deține un teren în Capidava, un apartament și o casă în Constanța, bijuterii de 5.000 de euro. Nu are datorii, dar nici mașină.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii