Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Cine sunt consilierii locali ai Constanței. Carmen Onciu, politicianul de stânga cu bijuterii de 70.000 de euro

Cine sunt consilierii locali ai Constanței. Carmen Onciu, politicianul de stânga cu bijuterii de 70.000 de euro(3428)

Carmen Onciu a beneficiat, în politică, de slăbiciunea lui Nicolae Nemirschi. Motociclistul propulsat de PSD Constanța în ditamai funcția de ministrul al Mediului a dat chix, cel puțin din perspectiva social-democraților. Nemirschi a fost tras pe linie moartă și de atunci acolo a rămas. Momentul când a fost însă numit ministru (începutul lui 2009) a fost benefic pentru Carmen Onciu, care i-a preluat acestuia mandatul de consilier municipal.
Provenind din domeniul medical, ne-am fi așteptat ca aceasta să se bată pentru sistemul sanitar din Constanța. Să se bată cu consilierii locali, dar și cu primarul Radu Mazăre, dacă trebuie, pentru binele pacienților. Vă imaginați însă un consilier local PSD, numit de partid, care să ia atitudine împotriva șefului PSD, Radu Mazăre?
Carmen Onciu nu s-a remarcat cu nimic în acești 6 ani și ceva de când este consilier local. Se confundă cu marea masă a consilierilor PSD, votează ca la comandă, iar inițiativele sale în ceea ce privește proiecte de hotărâri de consiliu sunt absente. Noi, în ceea ce ne privește, nu cunoaștem astfel de inițiative. Ce-i drept, și doamna consilier face dificilă munca unui ziarist, deoarece nu a publicat niciodată (cel puțin până acum) un raport al activității sale de parlamentar.
Tăcută de obicei, Carmen Onciu a luat cuvântul atunci când a avut ceva de spus. Ne aducem aminte că, în 2010, s-a contrat cu consilierul de atunci Victor Manea, pe tema concesionării unui cabinet medical. Onciu susținea vânzarea acestora, pentru ca medicii să poate face investiții în ele. Un gest pe care îl putem interpreta și ca grijă pentru pacienți, dar și ca apărare a intereselor colegilor de breaslă. Cert este că, la acel moment, Radu Mazăre i-a dat o palmă morală consilierului PSD, dând dreptate liberalului.

Carmen Onciu se remarcă încă prin ceva. Are bijuterii în valoare de 70.000 de euro, dar și, potrivit declarației acesteia de avere, un credit de 143.000 de euro, cu scadența în 2035. Bijuteriile sale valorau acum câțiva ani dublu, dar probabil au fost împărțite la partaj. Veniturile sale sunt de 18.044 (bănuim că lei), din cabinetul de medicină individuală, 14.116 lei, din calitatea de consilier municipal, 202 lei ca membru în Consiliul de Administrație al Spitalului de Boli Infecțioase. Nu am adăugat aici pensia alimentară și alocația copilului. În total, venituri de circa 616 euro pe lună. Deține însă și un apartament, despre care notează că are nu mai puțin de 208 mp, cumpărat în 2008.
Carmen Onciu este și vicepreședinte al Organizației Femeilor din PSD Constanța.

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii