Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Cine sunt consilierii locali ai Constanței. Valentin Gabriel Pîrvulescu răspunde de organizarea și dezoltarea urbanistică a orașului

Cine sunt consilierii locali ai Constanței. Valentin Gabriel Pîrvulescu răspunde de organizarea și dezoltarea urbanistică a orașului(4549)

Dacă (nu) vă place cum arată, din punct de vedere urbanistic, municipiul Constanța, rețineți un nume: Valentin Gabriel Pîrvulescu. Este consilierul local PSD care ocupă, de ani buni, funcția de președinte al Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură din cadrul Consiliului Local Municipal Constanța.

Rolul său este important. Printre atribuții se numără întocmirea și avizarea studiilor și programelor de dezvoltare urbanistică. Apropo, vă place cum arată orașul din acest punct de vedere, vă place cum sunt construite blocuri lângă blocuri?
Ca președinte al acestei comisii, Pîrvulescu are sarcina de a iniția și asigura realizarea programelor de organizare și dezvoltare urbanistică a localității, precum și amenajare a teritoriului cu respectarea tradiției locale și a prevederilor legale. Rețineți: ”DE A INIȚIA”.
Niciodată în cei șapte ani de când este consilier local, V.G. Pîrvulescu, care este plătit pentru această funcție de către noi, constănțenii, nu a redactat un raport de activitate și nu a susținut o conferință de presă referitoare la activitatea sa, deși, ați citit mai sus, este președintele unei comisii extrem de importante și cu siguranță că mulți dintre dumneavoastră aveți întrebări referitoare la munca de pusă de el.
Pe cât de anostă este activitatea sa în Consiliul Local, pe atât de interesantă este cea din afara consiliului.
V.G. Pîrvulescu este director al societății comerciale Tomis Marina Management SRL. În paranteză fie spus, în 2004 a fost director al Autorității Navale Române, funcția la care, din câte știm, a mai aspirat între timp.
Revenim la Tomis Marina Management SRL. Firma este antreprenorul general al modernizării portului Tomis. Afacerea a început în 2004, când CNAPMC a concesionat două hectare din portul Tomis (pentru 25 de ani, pentru 2.605 euro pe lună) către Sisteme Internaționale de Afaceri SA (SIA) din București, reprezentată de Valentin Gheorghe Ionescu. Contractul a fost renegociat în 2006 de actual senator PC Mircea Banias, atunci director general al companiei. Prețul: 3.224,5 euro pe lună.
Iată ce scrie portalul just-news.ro în legătură cu acest contract: ”Ca să fie treaba treabă, pentru primii 3 ani de la momentul semnării contractului, prețul chiriei pentru Portul Tomis a fost redus cu 50%. Însă prețul la care SIA a închiriat mai departe dane, spatii comerciale și spații de desfacere( baruri, restaurante , de exemplu) este și de 7 ori mai mare. Sumele cu care SIA prin Tomis Marina închiriază încep de la 8.000 euro/an/locație în primul an până la 24.000Euro/an/locație în anul 5, ceea ce face din Portul Tomis o afacere foarte profitabilă. Având in vedere imensul potential al platformelor de la Tomis, o astfel de redevență lunară este infimă.”

Valentin Gheorghe Ionescu, reprezentantul SIA, supranumit Grizzly, este un cunoscut om de afaceri din Constanța. Este cunoscut însă și de către DNA, în celebrul dosar al Retrocedărilor, în care sunt inculpați Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. Prin firma sa, Habitat şi Ambient SA, Ionescu apare la capitolul „cesionari cumpărători de drepturi succesorale". Cu alte cuvine, a cumpărat mai multe terenuri în Constanța. De menționat că în 2012 Valentin Ionescu este înlocuit din funcția de Administrator unic al SIA de către Seref Surmen.
Interesant este și că sediul Tomis Marina Management este pe strada Mircea cel Bătrân nr. 102, sediul Partidului Social Democrat Constanţa. Consilerul local Pîrvulescu nu este nevoit să bată astfel drumul între mai multe sedii: aici este și la serviciu, aici își poate exercita și funcțiile politice: este vicepreședinte al organizației municipale PSD Constanța, vicepreședinte al organizației județene PSD Constanța, membru în Comitetul Executiv al organizației municipale PSD Constanța, dar și membru în Consiliul Național al PSD.
Aveți deci legătura de afaceri dintre Valentin Gheorghe Ionescu, Valentin Gabriel Pîrvulescu și afacerile grupării Mazăre.
Numele consilierului apare și în declarația de avere a lui Valentin Preda, fostul consilier local al Ministerului Transporturilor, acum cercetat penal. Preda a stipulat în declarația de avere că i-a împrumutat lui Pîrvulescu, în 2012, 15.000 de lei.

În ceea ce privește averea consilierului, acesta nu a trecut sumele pe care le-a obținut din funcția de director și nici din cea de consilier. Mare secretomania, în condițiile în care sumele obținute de consilerii locali sunt asemănătoare. Potrivit declarației sale de avere, Pîrvulescu nu deține niciun teren, nicio casă, niciun aprtament. Are însă un automobil, un Jeep cumpărat în 2007. Nu are nici bijuterii sau alte bunuri de valoare, dar a împrumutat, cel mai probabil unei persoane din familie, 5.000 de euro.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
Mohammad Murad Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

Mihai Lupu - DECISIV în spargerea valului lui Mitroi
scris de Pompiliu Comşa
Mare e grădina lui Dumnezeu, spuneam pe timpuri. Parafrazând, putem afirma azi că mare e grădina politicii, inclusiv a celei dobrogene.(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii