Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Cine sunt consilierii locali ai Constanței. Ion Virgil Lixandru, omul de afaceri cu 73 de terenuri și șase case

Cine sunt consilierii locali ai Constanței. Ion Virgil Lixandru, omul de afaceri cu 73 de terenuri și șase case(3293)

Ion Virgil Lixandru este consilier municipal din partea PNL din 2012 și om de afaceri. Cel mai memorabil moment al său, în prima calitate, a avut loc în timpul anului 2012. Acesta și-a invitat colegii la un… pahar de șampanie. Consilierul era bucuros că soția îi născuse al treilea băiat.

Altfel, activitatea din CL a lui Ion Virgil Lixandru este ștearsă, deși face parte din opoziție. Dacă îi veți întreba pe ei, consilierii de opoziție, vor spune că nu fac prea multe TOCMAI pentru că sunt în opoziție și că numărul lor este atât de mic încât nu pot influența cu nimic. Cu toate acestea, nu am văzut inițiative bune care să fie respinse de majoritatea pesedistă, cu câteva execepții. E mai bun un ”dolce far niente” decât o atitudine pro-cetățean, care însă îți poate crea probleme în relațiile cu cei de la putere. Și nu ne referim aici neapărat la I.V. Lixandru. În ceea ce îl privește, menționăm că este membru al Comisiei pentru servicii publice, comerț, turism și agrement.

Cum spuneam, liberalul este și om de afaceri. Unul de succes, dacă ne luăm după declarația sa de avere. Aici a notat că deține nu mai puțin de 73 de terenuri, majoritatea agricole, însumând peste 216 hectare. Mai deține șase locuințe și două spații comerciale. Este pasionat de ceasuri de firmă, în care a investit 30.000 de euro. Este și un bun prieten: și-a împrumutat mai mulți apropiați cu 429.000 de euro și 150.000 de lei.

La fel ca alți proprietari de afaceri care sunt directori în propriile firme și își acordă un salariu minim, pentru a nu plăti taxe prea mari la stat, Virgil Lixandru are un salariu lunar de 2.328 de lei de la firma pe care o deține și unde este director general. A mai obținut circa 30.000 de lei din dividende de la o altă firmă, dar și aproape 8.000 de lei din arendă.

Potrivit declaraţiei de interese, firma deținută de Virgil Lixandru a avut contracte cu Consiliul Local Valu lui Traian, Consiliul Local Cogealac, ICMET Craiova, Consiliul Local Cumpăna, ENEL Distribuţie Dobrogea, ENEL Distribuţie Muntenia, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, OIL Terminal, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral. Afacerile sunt transpartinice.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Mărirea și prăbușirea lui Florin Cîțu
scris de Radu Vladimirescu
Îl mai țineți minte pe Florin Cîțu, cel care din postura de postac pe Facebook a bifat în doar trei ani de zile funcțiile de ministr(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii