Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
PÂNĂ LA DUMNEZEU, SFINȚII ÎȚI DAU UN CAP ÎN GURĂ...

PÂNĂ LA DUMNEZEU, SFINȚII ÎȚI DAU UN CAP ÎN GURĂ...(9249)

Se știe că, de regulă, până la Dumnezeu, te mănâncă sfinții! Mai nou, aceștia îți dau, până la Dumnezeu, un cap în gură!

Dincolo de teorie, un lucru este cât se poate de clar. Sistemul nu trăiește prin șefi, ci prin sfinții săi...

De regulă, într-o situație de criză, se propune schimbarea șefilor, sfinții fiind protejați, chiar și atunci când dau rău de tot cu oiștea-n gard. 

Atitudinea conciliantă a doamnei Kovesi față de procurorul portocală mă scutește de prea multe comentarii. Desigur, domnia sa nu a fost catalogată ca fiind o zdreanță, precum procurorul general al României, și nici nu a fost amenințată că primește un cap în gură, după cum procedează un alt procuror al sistemului! 

Altfel, nu-mi explic de ce continuă să-l trateze cu duhul blândeții pe procurorul Negulescu, al cărui comportament este greu de calificat! Indiferent cât tupeu ar avea un asemenea personaj, nu s-ar putea comporta abuziv în domeniul în care lucrează, fără a avea mână liberă, fără a fi tolerat cu bună știință și, mai ales, fără a fi util sistemului. 

Procurorul Negulescu avea o misiune cinică, dar care îi producea o deosebită satisfacție personală: distrugea destine, după cum chiar domnia sa declară! 

Omul acesta distrugea premeditat destine! Și, uneori, se amuza, alteori, se plictisea. Dimineața, își bea tacticos cafeaua și se gândea ce tactică să aplice ca să-și îngroape următoarea victimă. De fapt, următoarea zdreanță, cum obișnuia domnia sa să-i catalogheze pe condamnați!

E mândru că și-a făcut datoria față de sistem. A arestat jumătate din țară! Tot dumnealui se laudă și cu isprava asta!
Secvența îmi aduce aminte de o scenă în care un torționar se lăuda cu victimele din palmaresul său. O făcea cu un sadism ieșit din comun, intrând în detalii greu de suportat.

Procurorul portocală nu se teme de nimeni și de nimic. Are acoperire. Este acoperit de șefii săi. Care șefi? Ăia de la SRI? Oricum, nu contează, basma curată să iasă! Îl doare în pix, are imunitatea lui!

Acum m-am lămurit. Există fabrici de confecționat dosare la comandă. Traian Băsescu ne-a prezentat câteva exemple clare. Credeam că fabulează. Mă simt obligat să-i dau dreptate. 

S-a umplut țara de portocale de-alde Negulescu! Portocale otrăvite. Sunt permanent pe urmele noastre, încheind contracte cu diverse instituții și servicii pentru a-i distruge pe cei incomozi, pe cei care critică sistemul.

La atât se rezumă lupta împotriva corupției! În țara noastră, portocala a ajuns simbolul ghilotinei autohtone. Democrația arată ca un voal mortuar. Când ți-a fost pus pe față, ești mort. 

Procurorul portocală ar trebui scos în afara legii. Dar, cu siguranță, nu se va întâmpla așa ceva. Ca și în cazul altor cadre, Negulescu va fi recondiționat și refolosit. Chiar dacă va fi obligat să poarte bărbi diferite din trusa de machiaj a sistemului...

Desigur, ca niște naivi ce suntem, când îl vom revedea pe domnul procuror la față, ne vom întreba de ce portocala poartă barbă? 

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii